Може разбира се, важното е да се види ориентировъчно диаметъра. е можеш да пуснеш и метъра, щом си там 
Малките тръби по принцип трябва да са с тапи за да не ръждясват от вътре, тъй като няма кака да се почистят.
но това е за западна Европа, където има специален DIN за качеството на повърхностите на стоманените изделия. Както всички знаем, при нас стоманените изделия включително и тръбите се складират на открито, без тапи и без никаква защита. В резултат след месец- два на дъждовете повърхността става с 1мм ръжда. Но пък иначе отговарят на ГОСТ и разни други такива стандарти 
Чистят ги , особено по големите, има роботизирани машинки, защото е вредно да се стои вътре и е забранено . Имам пред вид, тези Миро каза, че са с керамника, но има с азбест, полимери и тн,та чиатенето става с вода под голямо налягане/ отварям скоба- знам случайно за това, понеже един приятел живеещ и работещ в щатите, беше дошъл командировка до Швейцария да поправят точно такава чиатеща машина, защото беше спряла да върви, но ,,продължила да чисти,, в следствие на, което пробила тръбата)))))))))))))). и той дотърча до Българиа, направиха с бивши колеги, система да наблюдава всички датчици за движение, посредством видео наблудение , защото радио сигнала се губел , като се отдалечи машината по тръбите от мястото на влизане. Аз му направих кутия от симона/до днес още функционира/. това всичко става за около 5 дена и всички паднали като се върнал и се убедили, че работи безотказно)))))))))) та така за разглезените западняци