Главен форум | Main forum > Моята колекция | My collection
Колекцията на BR185
misho_tabakoff:
--- Цитат на: piko1 link=topic=552.msg28422#msg28422 date=1253084666 ---br185 за колко го взе вагончето на ривароси с с платнището и от къде
--- Край на цитат ---
От мен, ама няма вече.
br185:
Ново попълнение :dance1: :dance1: :dance1:! Със съдействието на Жоро при мен пристигна стартов сет на Piko каталожен номер 59100. Включва:
-електрически локомотив BR101;
-три броя пътнически вагони;
-трасе във формата на овал с две стрелки в крива и двуколовозна гара;
-захранващ трансформатор;
-управляваща "мишка".
Вагоните са два второкласни и един първокласен. Добре детайлизирани са особено ако се сравняват с хоби производството на Piko отпреди 20г. Имат инсталирани седалки и са без осветление.
Вагоните са оборудвани с кинематика. Не е така прецизна както при вагоните на Roco, но върши работа.
След добавянето на курцкуплумзи нещата с идват на мястото :)!
Сега да погледнем тяговата единица! Локомотивът е добре детайлиран и е с вградено диодно осветление. Прави впечатление по-тихата му работа в сравнение с другитe модели на Piko от класа Hobby. Предполагам, че за това допринася най-вече вграденият микромотор с маховик. Но стига сме приказвали да погледаме и малко снимки!
В заключение мога да кажа, че съм много доволен от покупката си. Този стартов сет дава възможност на хобистите с по-скромни финансови възможности (като моя милост) да композиция с добра детаилност и много добри ходови качества. Единстеният "недостатък" на вагоните е, ча са в мащаб 1:100 (дължина 264мм). Но какво пък. Пълно щастие няма. Абе както казва колегата Адриан "Купете си и ще ви олекне" .
piko1:
оле с диоди от мобилен телефон или поне на такива ми приличат :good: замислям се дали и аз да не си поръчам едно такова сетче 101 много добре е направена :clapping: да си го караш със здраве :blush2:
откровено ти завиждам :yes:
pach:
Честито Митеее! :drinks:
Като видя "стартов" сет с такива екстри , та овал и две стрелки, дори аз се заглеждам по неговата цена!Жалко ,че ТТ-то е подценявано от много фирми та там такива сетове не се и събират даже...
Огледай моторчето дали може да му се сменят четките или е запечатано (има такова течение при хоби сериите на Пико) и в зависимост от начина му на сглобяване прецени начина на експлоатация и подръжка. То всъщност ако е запечатано май начинът е един - овреме да се подготви резервен двигател или подмяната му с друг модел.
По запознатите да кажат и посъветват ако искат.
Така или иначе на този сет цената е много приятна!
ПРиятни мигове с новата композиция!
:good: ;D ;D
Adrian:
Чудесен влак !!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия