Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout
Ръжда по релсите, как се имитира ?
Best Ripper:
Да, Владо, това е май оптималният вариант за състаряване на положени и баластирани вече линии... Но усещам големи мъки при боядисването на немодулни макети, предвид начинът ти на обръщане на макета на 90 градуса.... ти го разбичи твоя, можеш да въртиш модулите, ама на цял макет май ще е огромен проблем... Ако още не са сложени обаче аз пробвах друг метод, много по-бърз и рационален.. Ама трябва да направя снимки на готовите линии и ще ги кача и аз. :drinks:
венелин:
Защо се мъчите като грешни дяволи, лепенки, обръщане, боя и др. не знаетели за прахообразните патинатори на водна основа/готова ръжда и пр./ един бр. е 5лв. с които можеш да нацапаш всички релси та и от горе, мацаш без да ти пука и без да обръщащ макета като иди.......... като засъхне с танпонче избърсвате ат горе релсата и тя лъсва, изключително бързо и може да се смесват доста видове. :)
Mixy:
Браво Владо - много реалистично е станало! :yes:
Vlado:
--- Цитат на: Best Ripper link=topic=555.msg44103#msg44103 date=1278862740 ---Да, Владо, това е май оптималният вариант за състаряване на положени и баластирани вече линии... Но усещам големи мъки при боядисването на немодулни макети, предвид начинът ти на обръщане на макета на 90 градуса.... ти го разбичи твоя, можеш да въртиш модулите, ама на цял макет май ще е огромен проблем... Ако още не са сложени обаче аз пробвах друг метод, много по-бърз и рационален.. Ама трябва да направя снимки на готовите линии и ще ги кача и аз. :drinks:
--- Край на цитат ---
Не бих казал! Може спокойно да се боядисва и без удобното завъртане на модула. Само се слага удобна подложка (гладка) близо до релсата, дланта се опира на нея и спокойно се боядисва при хоризонтално положение на макета.
--- Цитат на: венелин link=topic=555.msg44116#msg44116 date=1278872229 ---Защо се мъчите като грешни дяволи, лепенки, обръщане, боя и др. не знаетели за прахообразните патинатори на водна основа/готова ръжда и пр./ един бр. е 5лв. с които можеш да нацапаш всички релси та и от горе, мацаш без да ти пука и без да обръщащ макета като иди.......... като засъхне с танпонче избърсвате ат горе релсата и тя лъсва, изключително бързо и може да се смесват доста видове. :)
--- Край на цитат ---
Интересно в един следващ момент като трябва да изчистиш релсата със спирт какво ще се случи, като е на водна основа т. нар. патинатор? Ревелските бои осигуряват стабилна покривка и трудно се махат дори и след множество третирания със спирт, да не кажа, че изобщо не се махат.
венелин:
То тва е проблема, че не се маха, пък и отгоре боя не ти трябва, само по-лесно и реалистично изпитано предложение правя.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия