Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Витрини за жп модели
dred77:
--- Цитат на: gregary link=topic=5551.msg123031#msg123031 date=1642875398 ---.....
Много е важно да се избегне праха. Моите врати се плъзгат, като съм сложил силиконово уплътнение между стъклата. .................................
....На последната снимка трябва да измисля нещо за плътно уплътнение между стъклото и рамката. От там влиза прахоляк... Но, въпреки всичко, близо три години не съм чистил прах и нямам намерение да чистя скоро.
--- Край на цитат ---
Привет!
Може да ползваш същото "силиконово уплътнение", ако от двете страни се захванат неподвижно, примерно 30мм стъкла, с отстояние като вече съществуващите. :hi: :drinks:
toniemi:
--- Цитат на: Petko Ivanov link=topic=5551.msg123032#msg123032 date=1642876797 ---Какво му е на 41? Чест прави на колегата, че е направил модели на всички серии локомотиви, даже с разновидностите, които са се движили по нашите релси :clapping: :hi:. И в тази ситуация липсата на 41 се набива на очи. Със сигурност 41 не са най-успешните електровози, но са част от историята ни. Горещо препоръчвам на toniemi да си направи модели на 41 и 41.1, за да завърши уникалната си колекция :)
--- Край на цитат ---
Е,аз нямам и други локомотиви и мотриси,но....не може всичко!Че и парните машини не са ми напълно готови... :drinks:
angel.s:
Хубави витрини!
pavlinbg:
Силиконовото уплътнение очевидно е добро решение срещу натрупването на прах.
А относно това дали да се поставят релси във витрината, натъкнах се на оригинално решение
https://www.alsino-home.de/vitrinen-schichtholz-massiv/vitrinen-module/module-8-fach/3meter-8fach-ho-vitrine-mit-eingefraesten-nuten-fuer-h0-3e43alrm_1168_1463
В тази витрина вместо релси, които трябва допълнително да се поставят, има направени фабрично специални улеи на всеки рафт, в които се поставят моделите (за H0 или ТТ). По този начин се спестяват доста средства от закупуване на релси за витрината. При условие, че всеки рафт е с дължина 3 м., сами можете да си направите сметка за каква сума става въпрос.
toniemi:
--- Цитат на: pavlinbg link=topic=5551.msg123128#msg123128 date=1643827150 ---Силиконовото уплътнение очевидно е добро решение срещу натрупването на прах.
А относно това дали да се поставят релси във витрината, натъкнах се на оригинално решение
https://www.alsino-home.de/vitrinen-schichtholz-massiv/vitrinen-module/module-8-fach/3meter-8fach-ho-vitrine-mit-eingefraesten-nuten-fuer-h0-3e43alrm_1168_1463
В тази витрина вместо релси, които трябва допълнително да се поставят, има направени фабрично специални улеи на всеки рафт, в които се поставят моделите (за H0 или ТТ). По този начин се спестяват доста средства от закупуване на релси за витрината. При условие, че всеки рафт е с дължина 3 м., сами можете да си направите сметка за каква сума става въпрос.
--- Край на цитат ---
Това с цените на релсите си има и друго решение....какво направих аз:
Имах кашон със стари пиковски криви П-профил релси.За витрината ми трябваха прави!Изправих си ги!
Безплатно!
Всеки може да си купи евтино и да си ги изправи.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия