Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

"Модернизиране" на стари модели на PIKO

<< < (4/12) > >>

IvanC:
BR 41 на брат ми Владо (VladoC) с надбуферни светлини на тендера и електрически теглич:

На рамните платна е оставил площадки от медното фолио за диоди, с които се формира плюса за светодиодите от токоснемането от релсите. Така единият проводник (плюсът от декодера) от електрическата връзка между локомотива и тендера е освободен и се използва за червената светлина.

И клипче, показващо работата на електрическия теглич.

За управлението на теглича е пуснат допълнителен проводник от декодера през локомотивната будка с еднопинов конектор - вижда се на клипа.

Иван

IvanC:

--- Цитат на: IvanC link=topic=5557.msg123243#msg123243 date=1644869249 ---BR 41 на брат ми Владо (VladoC) с надбуферни светлини на тендера и електрически теглич:

. . .

И клипче, показващо работата на електрическия теглич.

. . .

--- Край на цитат ---

На това клипче има две шасита за заден фон. Това, което е по-назад е май на Роко със звуков декодер на Дигитракс и ми се струва че е шаси за китайска ламинатка.

Но по-интересното шаси е това, което е по-близо до камерата. За да създам малко "интрига" :yes:, само ще кажа, че е за стар локомотив на Пико, с малко "купешки" части (рамите на талигите), а останалото изработено от брат ми :dirol:. Живот и здраве, ще разкажем и за него по-нататък. Нека първо приключа с преработките на парните локомотиви. Засега спазвам хронологията, по която сме правили "модернизациите" и бих искал да продължа да описвам хронологично.

Иван

toniemi:

--- Цитат на: IvanC link=topic=5557.msg123252#msg123252 date=1644943178 ---На това клипче има две шасита за заден фон. Това, което е по-назад е май на Роко със звуков декодер на Дигитракс и ми се струва че е шаси за китайска ламинатка.

Но по-интересното шаси е това, което е по-близо до камерата. За да създам малко "интрига" :yes:, само ще кажа, че е за стар локомотив на Пико, с малко "купешки" части (рамите на талигите), а останалото изработено от брат ми :dirol:. Живот и здраве, ще разкажем и за него по-нататък. Нека първо приключа с преработките на парните локомотиви. Засега спазвам хронологията, по която сме правили "модернизациите" и бих искал да продължа да описвам хронологично.

(Image removed from quote.)

Иван

--- Край на цитат ---

Блендите на талигите са от Пико Е 499.Стават за нашите Шкоди 44 и 45 серии!Не са от Ламинатка!
Ламинатка:

VladoC:
Талигите от Е499 на Пико не стават за БДЖ 44 и 45. Базата им е друга.

IvanC:
Задното шаси май е за ламинатката, споменах го, защото и то е в кадъра.

Това, което имам предвид обаче е самоделката. То е за "модернизиране" на локомотив на Пико, като се запази оригиналният кош.  ;)

Иван

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия