Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

За правописа

(1/7) > >>

i.meh:
pach, шапка ти свалям за обяснението, много е от полза! А относно правописа, за съжаление проблемът ти далеч не е в съседните бутони. Това вече са печатни грешки. В твоя случай (уви и при повечето хора, които пишат във форумите), грешките са при пълния и краткия член на съществителните от мъжки род. Много лесно се научава: когато същ. е подлог(извършва действието), се пише пълен член: Телефонът звъни. , а когато не е - кратък: Обади се по телефона.

Adrian:
Братле , добре дошъл :)
ама направо го закла лектора на тема : "Малко теория и практика в използването на пълни и празни членове"

pach:
Аааа!Мерси , знаех че съм се отдалечил от ученическите години!Прав си , но при превеждане ,един път дословно , после смислово и накрая да е разбираемо и за хора не разбиращи от техника, резултата е пълно объркване.(в главата ми)
Колкото до съседните букви , имах предвид например "Е" и "И" са една до друга на клавиатурата и т.н. и в бързането понякога не виждам грешките...
Адри , като си толкова напред с теорията , до къде стигна с практиката - кво стаа с модулу бре?
 :P :P :P :P :P ;D ;D ;D ;D

i.meh:
 ;D Пълният и краткият член не са само твои проблеми, спокойно! За съжаление огромен процент от българското население има този и още много проблеми с правописа. Но се надявам, че това ще се промени. А, и да не забравя, вие май ме мислите за възрастен, като се има предвид колко внимание ми обърнахте, но аз съм 7клас.  ::)

i.meh:
А, и още нещо: в множествено число съществителните, завършващи на й, се пишат с и. Пр.: един трамвай, но много трамваи! Ако съм станал досаден, казвайте! ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия