Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на Стоян Божанов - TANO

<< < (82/92) > >>

TANO:
Така! Още една телеграмка от днес. "От R=13:30 ч. на 10.08.2015 след провеждане на пълни функционални проби се въвежда в пробна 72-часова експлоатация преустроената МРЦ Н-68С в г. Божановци. Със същата телеграма се възстановява и движението на влаковете."
 Пък аз довечера мога да се почерпя по случая. Всичко бачка без проблеми, да видим само колко ще са надеждни в експлоатация новите релета. Остава да се пробва движението с цифрово, въпреки че съм сигурен, че ще работи. Това ще стане с приемателната комисия, след изтичане на 72-часовата проба. Проблема е, че ще събирам комисията чак някъде след 20-ти. Дотогава съм в разход, ама членовете на комисията да се готвят. :drinks: :drinks: :hi:

pach:
Тюххххх, изпуснахме момента...а тъкмо уреждах да покараш влакове тук.
Да видя дали би се справил с това ..."смесено" МРЦ  :lol: :lol: :lol:

ма сега кото гледам подвижния състав...добре че влезна в 72 часовите проби на твоя макет !!! ;) :drinks:

TANO:
Ти се майтапиш, но на мен отдавна ми е мерак да си спретна една такава моделна механична централизация със семафори. Ще трябва малко компромис и опростяване, но ако имаше фирма, която да прави такива моделни ръчази ще се видя  в ново приключение. Трябва да са не по големи от 10-15 см. с ел. контакти в двата края. Трябват ми 12 такива ръчага и 9 коловозни ръчки. Може и дистанционни апарати да измоделирам. Само ми дайте ръчазите!

pach:
Дай чертежити (или поне хубави снимки) Професоре, на модела който искаш,  бройката е ясна, но какво е коловозни ръчки)...
 и ги имаш!!!!!! И аз сега говоря сериозно! 15 см външен габарит ли искаш ? (ако трябва с мащабиране ще ги направим)
може дори с най-тънката струна да ги задвижим на място!!! Колкото до електроконтактите - не е никакъв проблем!

В тази връзка - ние имали ли сме такива ръчази (ясно че без тях не става) и дали можеш да намериш нещо повече по въпроса за
външният им вид? Ако са били немско или чешко производство ще можем евентуално и оригинални чертежи да ползваме.
Имам снимки и чертежите на български семафор за нормално релсов път, който се оказа чешко производство,
 следователно може и ръчага му да е бил от същата фабрика производител. Как не съм се сетил да питам спеца по
сигнализацията и управлението тук... :friends:

Boris 2-12-4:
Хвърлям ръкавица на Всички, които искат да правят колкото си може 1:1. /Не се отнася за Тано, него си го знаем... :yes:/

Ето Ви долу в този линк истински ръчки.

Държал съм ги в ръце и сме ги пробвали в предсерийното изпълнение - само от метал(Това 2013-14). Сега е смесено производство за да може да се плати.
Такива ескперименти сме правили и през 70те години с Еди, Дамянов, Стойко, Стефан Чернев, и Данчо Финтата...но това е от едни години дето са табуизирани от водещите в бранша... :dirol:

http://wenz-modellbau.eshop.t-online.de/epages/Store_Shop00671.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/Shop00671/Categories/Stelltechnik_Z2

:drinks:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия