Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макетът на Стоян Божанов - TANO
TANO:
ПАЧ е виновен! :yes: Подкокороса ме с неговите снимки на Своге и взех, че я сглобих най-после:
:hi:
Der Hetzer:
Добоядисвал ли си жълтото? Понеже на мене оригиналдъ-та много ми бледнее...
TANO:
--- Цитат на: Der Hetzer link=topic=587.msg108094#msg108094 date=1497350963 ---Добоядисвал ли си жълтото? Понеже на мене оригиналдъ-та много ми бледнее...
--- Край на цитат ---
Пръснах я щото оригиналдъта е една такава су-никаква…ама въпрос на вкус. На някой така може по да не му харесва. Мен обаче ме кефи такъв слънчев цвят. Истинската пък е с един такъв тиквен цвят – хич не ми харесва:
Става въпрос за гара Marienberg Gelobtland. Тия снимки обаче са от началото но 90-те. Сега гарата, както и самата линия е закрита и демонтирана. Ето това е останало:
Намира се в южното ГДР, на чешката граница, по второстепенната линия Reitzenhain – Floha. Част от линията до Мариенберг все още функционира. Това е зданието на Leubsdorf, същото, но с гладка фасада.
П.С. Някои от тези данни може да не са съвсем точни – не се рових много задълбочено. Просто разгледах набързо картинките в немската уикипедия.
TANO:
От години се чудех кога и от какво да ги направя, пък се оказа, че братушките ги продават готови. Става въпрос за трансформаторните кутии за релсовите вериги. При това са ги направили учудващо детайлни – с катинарите с ключалките, фабричните табели, шпилките за дроселните въжета дори. Тъпото е, че не правят кутии за отопление на стрелките. Те са малко по големи, с по 2 ключалки и три панти. Така като се сдобих с готови ТК се наложи отоплителните кутии да си ги направя сам от симона. На снимката лявото е кутията за отопление, в дясно е ТК. Кутията за отопление изглежда малко шуплеста, но в действителност на макета въобще не се забелязва.
За вас тези кутии може да не са интересни, но аз много им се радвам. Все пак те са съществен елемент от всяка ОИ. Сега от съоръженията, които се поддържат от служба ОИ нямам само предсветофорни табели. Ще трябва някой ден да си седна на дъ-то и да ги изчовъркам от ламаринка от бирени кутии.
jopeto:
Табелите за ПС-та, няма нужда да ги правиш от ламарина. Копирай от бдж-то - забита бетонна траверса в баластрата изографисана на ръка. Може да използваш такива от някоя флекс релса. 100 % бдж-моделореализъм.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия