Здравейте, г-н Оптрон
Тук не става въпрос за блокировка. Блокировка казват на междугаровата осигурителна техника. Аз нямам такава. При мен има опит за моделиране на гарова осигурителна техника (ОТ). До колко съм успял вие ще кажете. Една от основните задачки на ОТ е да затваря отворените сигнали веднага щом възникне предпоставка за това. В нашия случай е подминаването на сигналите от возило. Аз съм го направил по възможно най - простия начин - с контактни вилки. Вилката за изходният сигнал се намира непосредствено след първата входна стрелка в съответната гърловина. За входните сигнали тя е на локомотив разстояние след входния сигнал. Това се налага, защото съм правил изолирани участъци пред входните сигнали за автоматично спиране пред затворен сигнал. А колкото до кривите, както ги наричаш, желателно е да няма такива, но при мен мястото е такова, че трябваше да направя макета максимално сплескан до стената. То това си е цяла история. Навремето докато кандардисам наште да ми отпуснат място за макет, трябваше много да ги убеждавам, че ще остане място в стаята и за живеене. Мога да напиша цяла книга озаглавена "Моята борба" ,за това как успях да изкрънкам от тях разрешение за строеж. Затова и трябваше да го измисля да заема минимално място. Но все пак трябва да призная, че бяха прави и сега се радвам, че изобщо можах да направя нещо.