Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Осветление на вагони

<< < (12/21) > >>

pach:
Малей , колко съм... :-[
Човек като включи на няква вълна , и айдеее...коня у ряката!!!
Къв 5-волтов стабилизатор , кво глуо куче???
Христо , моля за извинение (ако си купил повече стабилизатори - не ги хвърляй :) ще ги ползваш за други неща) , но човек понякога не вижда очевадни неща ...
Значи вместо стабилизатор , от изхода на греца ("+") включен диод (имаш го - този дето пази кондензатора от разреждане) и на  много по-малко  на обем и по-евтино е да се слага изчислен също като за светодиодите , но за друго напрежение (4.7V) и друг ток (според ценердиода за 1.3W мощен), ограничителен резистор   след който се свързва м/у него и "масата"  САМО един мощен ценер за 4,7 V и ток 600 mА ( 1,3 W-атов).
И нататък са ти светодиодните групи...
Ами това е ...(ще пусна схемата след малко)

Ценер диоди (които са си вид стабилизатори) може като тези тук
http://constructor.bg/shop/product_info.php?cPath=238_292&products_id=11837

XRISTO:
Мина ми наум и на мене за ценера,ама да ти кажа то може да е по-скъпо,а и сигурно по-сложно на платката ще ми е.Този стабилизатор е 60 стотинки и само леко топли.Ценерите според мене греят повече,понеже са в корпус,който не топлоотдава така , както стабилизаторите.Те нали по принцип са с транзистор в ключов режим в схема.Само ако се ползват за по-малки консуматори се ползват директно.А и съпротивлението трябва да е по-яко.Май ще го правя и другото с токоизправител от този клас мощност.То има и по-малки в корпус подобен на транзисторите от серията 2т.... , но са прекалено маломощни и ще греят много , което ще доведе до тяхното разрушаване,а и(не дай си боже ) до разрушаването на вагона-нали е пластмасов.  ;) Другите стабилизатори обаче ще ги слагам върху платката,а не встрани като на експерименталното осветление.Оказа се , че има място.Само този грец ме дразни и сигурно ще го сменя с четири диода,защото му е много висок корпуса и почти опира в покрива на вагона.
Колкото до блендите-не съм мислил.Май тези два вагона ще са осветени тук - таме,а другите ще ги осветя целите,защото са от този тип,дето нямат купета.С общ салон са и то няма как да е осветено частично.Сега ще търся някакви седящи човеци преди да затворя вагона.Да имаш идея откъде могат да се вземат по-евтини(може и да не са оцветени,аз ще си ги нарисувам)?Сигурно ще ми трябват поне стотина-два пътнически влака са това.И да не са много изпипани - те и без това през стъклата много-много няма да се виждат.  ::)

pach:
Става и така.Стаба щом грее - малко площ от платката му отделяш за допълнителен радиатор.Паста слагаш преди да сглобиш ,за по добро топлоотдаване от стаба към радиатора .Греца във SMD-вариант е квадратен колкото сегашният ти , но е два пъти по тънък .Може да си го направиш и от 4 бр. изправителни диоди в SMD-вариант.Бленди сложи само там където и в истинските вагони има преградни стени - тоалетни коридори и др. Така ще си стане истински.За хора незнам - питай при Жоро - човека е златна мина , ама трябва да се пита...като мен.Жоро ми махна това онова от поръчката в началото на месеца , щото при него го има , ама аз не питам...
Та така. ;D

pach:
Хах , твойто осветление става май по-добро с тия детайли...
 ;) ;) ;)
http://www.volny.cz/masinky2003/osvetleni_vagonu_LED.html
чешките са в ТТ ама все пак ...може още нали ;D ;D ;D

XRISTO:
Мдам,може да се каже.То всъщност на живо изглежда доста  по-добре , ама го снимах към 20 часа - сумрак с канонче за 150 лева,най-евтиното в класа си.А и аз съм един фотограф...  ;D

Пък и не съм затворил вагона още-той тогава ще изглежда завършен.На път сам да си изобретя дистанционен ключ за осветлението,който да се включва и изключва безжично,но нека да стане и тогава ще публикувам патента.  ;D ;D ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия