Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Осветление на вагони

<< < (13/21) > >>

CaLLlo:
Два такива вагона слагате и защитата ви е светнала! Пробвайте!!
А за схемата с ценера, да не говорим, така наистина ще си стопите вагоните !!! - Това дори и не го пробвайте !!!

... кой каза нещо за чухчиЙте ...

--- Цитат на: pach link=topic=588.msg6808#msg6808 date=1213103818 ---... (Чукча не читатель , чукча писатель!!!) ...

--- Край на цитат ---

;D

XRISTO:
Това зависи от Power suply (блок питания)  ;D Аз нещо не се доверявам на "купешките".Прекалено скъпи за това,което всъщност представляват.Май ще се спра на домашен вариант.Той ще издържи натоварването със сигурност.Е,първо ще взема дигиталното,за да го разгледам дали позволява промяна в захранващия блок,но не вярвам да не става.Доколкото разбирам блока за захранване и централата са свързани дотолкова,доколкото централата "вплита своя сигнал" в същия кабел,в който върви захранването,но едва ли изхода на централата позволява да проникват в нея напрежението от захранващия блок.Поне с такова впечатление съм останал от лекциите изнесени ни от Pach.

pach:
Интересно за каква защита става въпрос ???
----------------------------
Тези опит и знания ,не би могъл да ги придобие , ако само теоритизира зад екрана и гледа другите какво правят , защото в крайна сметка никой не се е родил научен....
 ---------------------------
Защо правиш предложение , да се пробва нещо което е изпробвано и дори на предишната страница има снимки и коментари от резултатите ???
В тази връзка Сашо , имам предложение към теб.
Сподели тук твоя опит , как си направи осветлението на твойте вагони ?
човек винаги има какво да научи!
 ;D ;D ;D

Господа, моля, посмекчете тона! Тук сме, за да обменяме мисли и опит, а не обиди!
Dispatcher

CaLLlo:
Проблема не в греца, сладурчо! Да, оная схема дето преписа - работи, но твойта се различава само по едно нещо дет пипна и точно оттам идва гафът. И сам ще разбереш някой ден предполагам и тогава ще трябва да ми се извиниш, но няма да те образовам насила, нито ще те възпитавам - колкото, токова! Давай, натрупай опит, щото май наистина нищо не си пипнал досега! Успех!

Но си прав в едно, май наистина ще трябва да сложа свестни схеми, защото ще дойде ден, когато ще има доста хора, които ще искат да те бият, заради стопените си вагони, та ще трябва да черпиш, защото ще те спася - поне засега! А хобито не е само осветление, има още доста неща и проблеми - какво ли ще се случи там !?!
---------------------------------------
100 mA за осветление на вагон със 6 светодиода определям като твърде разточително. Познавам хобист - неспециалист - който перфекто е осветил с 2 или 4 крушки и консумация 80 mA. Ваша си работа.

Би ли ме светнал нещо? Колко е максималният ток през ценера от другата схема и какъв е резисторът горе - стойност и мощност? Ако не знаеш или те е срам да кажеш - мога и аз да отговоря!

TheJackal:
Здравейте!
На мен лично по-добре ми седят вагоните без осветление - по естествени са. Те и затова производителите пускат и от двата вида с осветление или без. Като се направи една равносметка, вагона да е с осветление, като се сложи и времето и нервите, пипкавата работа и закупуването на чарковете - цената станала като на купешкия. Да, ама някой би казал каде е тръпката от макетирането? Ето и едно много просто решение на въпроса: има запалки със светодиод, взима  се, слагат се на вагона 2 колелета с метален реборт и бандаж, пускат се две жички и вагона си свети ли свети. Ако някой иска може и да си сложи миниатюрно ц.к. ключе.  ;) ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия