Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Осветление на вагони

<< < (19/21) > >>

Best Ripper:
Връзваш ги успоредно, обаче трябва опитно да подбереш ограничаващото съпротивление едно по едно за всеки светодиод... Тоест, всеки светодиод получава ток през отделно съпротивление.. единствено, ако се увериш, че всичките светят еднакво с едно и също съпротивление, може да ги вържеш през едно /пак светодиодите успоредно/, но тогава съпротивлението трябва да е доста по-мощно...

eurostar:
От няколко часа търся магазин в София, който да продава медна ламарина около 0.3 мм. Намерих няколко, които продават цели метри, а на мен ми трябва не повече от формат А4, даже по-малко. Идеята е да си направя токоснемащи лентички за талигите с цел осветление на вагоните. Някой да има някаква идея?
 :sorry:

pavel75:
Преди години със Спас правихме такива пластини в Астра Т, точно като тези дето се продават в Конрад. Там може да имат останали парчета.

pach:
Медната ламаринка е мека когато не е обработена специално - тоест няма пружиниращия ефект.
Дай чертежче за тези токоснемания да видя дали мога да ти намера специалната месингова (т.н. федер-месинг)
която ще ти помогне за пружиниращия ефект. Другия вариант е от споменатата вчера "сребрянка" - също е доста
жилава и пружинираща. Най-добре като дойдеш в София, ще се видим и конкретно тогава ще решиш как да си ги направиш.
От вен съответната ламаринка! ;)
 :yes:

ПП. В ибей се продават токоснемащи за вагони в ТТ - тоест би трябвало да има и за N "някъде там"!

eurostar:
Търсих и в E-bay (lamelles en cuivre/copper strips), и във всички сайтове, от които купувам - няма. И по-добре, защото щяха да са някакви маркови и да струват колкото половин вагон. Но, както казваш е най-добре като се върна в София да помислим заедно. Аз така или иначе имам голяма поръчка за Астра от месинг, та може да вмъкнем u пластините. Имам 11 влака (без TGV, които си имат) по 2 пластини = 22 броя.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия