Магазини / Поръчки / Оказион | Shops / Orders / Bargains > Зона на търговеца | Retailer's zone
Списък на утвърдени и реномирани продавачи в еВау
nilfe:
Нека и аз изразя скромното си мнение за някой продавачи в ибея. На първо място поставям garfieldundodie2, ЧУДЕСЕН ПАРТНЬОР ВИНАГИ НА ЛИНИЯ И МНОГО ДОБРО КАЧЕСТВО НА СТОКАТА. Малки колети обикновенно изпраща по въздух и пристигат изключително бързо. На второ място мой фаворит е sigi.nann, много добра стока предлага, макар да взема 18 евро за транспорт независимо от големината на пакета. На трето място е u.w.b, доста неща съм купил от него и никога не ме е прецаквал до сега, но има навика да си наддава сам аукционите и след като "го спечели" ти го предлага на цената на която си го наддал последно. Имах такъв случай с него. MOBAPOINT е голям скъпар и обикнивенно продава доста стари неща без оригинални опаковки и с доста надути транспортни разходи. Други от които съм купувал са: glen_harry, heliconius2, habo-24, lokschuppen-ffb, mr.powertrain, fdplerhannover, moba95 (много добри релси на Флайшман купувам от него), tomcat-zx10, convivium, h-nuller (много добра комуникация, малко бавен в положителният feedback - само два месеца) и много други с които съм си имал вземане даване. Бих посъветвал да не търгувате с продавачи от много малки села и паланки. Доста са невежи и некомукативни, но пък изпадат доста евтини неща. Общо взето няма лоши продавачи, има лоши стечения на обстоятелствата (самозабравяш се и неусетно си се увлякъл да наддадеш неразумна цена).
Що се отнася до фидбека винаги ги ласкайте, когато ви е възможно-разтапят се от кеф. Винаги им давам фидбека в началото, макар да знам че съм си отрязал пътя за негативен вот. Но ако ги поласкаеш те не те забравят. До сега нямам лоша пратка с недобра опаковка или счупени неща. (Дано и за в бъдеше да е така). А мога да се похваля с над 50 сделки за малко повече от половин година. Общо взето за купувача фидбека според мен не е толкова важен, защото ти си наддал за аукциона на продавача и той няма избор трябва да ти продаде при условие че ако не го направи губи пари, тъй като плаща за обявата на ибей и трябва да обяви отново стоката и съответно да плати пак на ибей, а в същото време ти го изненадваш с коректно плащане. Тогава е вързан от всякъде, рано или късно ще ти даде фидбек, защото дори и да изтрие постовете, там някъде системата помни че не е дал фидбек и му напомня постоянно. Един австриец много ми се ядоса за дето не му давах фидбек защото стоката се забави, но в края на краищата ибей ме принуди да му дам въпреки, че той беше изтрил постовете.
Ами това е в общи линии моето скромно мнение. Дано съм бил полезен на някого.
misho_tabakoff:
eBay не могат да те накарат да си дадеш вота. Това е пожелателно, не задължително.
На двама души съм им давал положителен вот в аванс, впоследствие не си удържаха на думата. Така че в това отношение съм на коренно противоположно мнение. Вот се дава според заслуги. Получил ли си си парите като продавач, е коректно веднага да си дадеш вота за получените пари. Получиш ли стоката като купувач - пробваш, тестваш, и ако има проблем - пишеш на продавача. Водиш дискусия няколко дни. Ако се разбереш с продавача и той те компенсира за некоректно описана или неработеща стока - тогава си му пускаш положителния фидбек. Ако се направи на тарикат - повдигаш диспут до 45-ия ден от датата на покупката. Ако не се стигне до решение по време на диспута - шибваш му негативния фидбек до 59-ия ден и ескалираш диспута в жалба с/у продавача.
Също мога да коментирам мобапойнт. Да, нещата са му скъпи, може и повечето да са му без опаковки, но продаваната стока винаги е описана коректно. Ако на някой не му харесва - да не си купува. Имам поне 15 сделки с него - един път не се изложил и не ме е подвел.
Зиги има още 4 акаунта освен този, страхотен тип е!
u.w.b. е също уникален, нямат равни.
..... но и tabakoff700430 също е готин тип ... работя с него от 39 години .... ;D :lol:
Сaprycorn:
Аз също съм имал много сделки с изредените от nilfe продавачи и в общи линии споделям неговите впечатления от тях. Бих допълнил за mr.powertrain няколко думи: този пич е в състояние да намери всичко, което му поискам, и каквото количество поискам, но единственото му условие е сделката да стане извън ибей, така си спестява таксите в ebay и предлага доста атрактивни цени. Колкото до MOBAPOINT, всичко, което съм виждал при него е на търгове, които започват от 1,99, но почти винаги тези търгове завършват на цена малко по-висока от обичайната за артикула. От u.w.b и от garfieldundodie2 съм изключително доволен.
nilfe:
Мишо, не искам да оспорвам добрите ти взаимоотношения с MOBAPOINT. Просто казвам, че стоката му е доста стара и цените му излизат соленички. Но иначе човека наистина е много точен, и в комуникацията и в сроковете.
Относно Табаков спор нема.... ;D ;D ;D
Сaprycorn би ли ме светнал как процедираш извън бея с mr.powertrain. Наистина ли е толкова коректен и находчив в услугите си извън аукциона.
Сaprycorn:
В интерес на истината mr.powertrain ми предложи първата сделка извън ebay, и то в доста завоалиран текст. Процедурата е кореспонденция не в ebay, а на личния емейл. След като се договорим, плащането става пак чрез PayPal, т.е. аз пак съм застрахован от евентуални злоупотреби. При това се сещам, че при първата покупка, която беше за около 400 евро, той ми предложи безплатна (за негова сметка) доставка.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия