Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout
Материали и инструменти за макетиране - за какво и от къде?
pach:
Това си е било почти в раздела... :yes:
--- Цитат на: liro4605 link=topic=2915.msg53732#msg53732 date=1296828528 ---За някой стени ползвам балсово дърво.Има го в различни дебелени.Преди съм го ползвал в кръжоци по корабо и самолетомоделизъм та от там се сетих.
...
--- Край на цитат ---
и това!!!!
--- Цитат на: liro4605 link=topic=2915.msg53740#msg53740 date=1296829426 ---Изненада ме тоз форум на рибарите какво се предлага
http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=4231&sid=13182b57eac525f9b7e569a9d7d78328
Не знаех че има и летви от балса с такива размери :scratch_ones_head: .
В този онлайн магазин също се предлага
http://www.web.need.bg/MODELISTSTELDI/custom1.html
Който е работил с това дърво му е ясно че се реже и с макетно ножче.
--- Край на цитат ---
:hi: :hi: :hi:
pach:
Материала които се вижда на снимката не е нещо ново за нас, но идеята е ...страхотна!!!
Коловозите на "макадановия" път са оформени предварително,
а после може да се окалят ако е топло,...или " за снежат" ако е зима...
Евала на словака!!! :hi:
:clapping:
pach:
Почти всички съвременни бои са акрил (сиреч - водоразтворими)
защото това са изискванията на европейския съюз в екологичната част.
Казах, че си купувам на SOKRATES:
- 800 гр. за 10,99 лв в Бриколаж.
Във железариите е дори и за 8,50 но не всички я продават.
,,,
,,,
,,,
,,,
Избора е от 16 цвята, но аз си купувам само основните (RGB) + черно и бяло.
След това чрез колорконвертора си преценявам и правя цвета който ми трябва.
Впрочем доливам минимално количество вода, за да загуби блясъка си от гланца и става леко матова.
Работи перфектно на всякакви повърхности.
Докато не е изсъхнала, се мие изключително лесно с хладка вода,
като практически четките все още са ми нови (е те са от книжарниците - тоест "арт" магазин за ученици).
Може да се пуска и през пулверизатор ("пръскалка") за голями повърхности. С аерограф още не съм я пробвал.
Съхна (на мойте модели) за около 20 мин. но ако се разреди (до 1/1) с вода е около 2 часа.
После няма сваляне, освен със сода каустик.
:thank_you: ;D
pach:
Тъй като в една друга тема стана въпрос за фирмата Proxxon,
не е лошо да се знае, че нейните машинки (продавани в България от наши дистрибутори)
излизат твърде скъпи за хоби- серия. Същите дистрибутори надуват цените по начина
който ще дам с един пример по долу:
--- Цитат ---
Трансформираща се работилница Unimat 1 Classic - 6 машини в 1
Цена: 1799.00 лв.
* Доставката в София на този макет е напълно безплатна
и отнема от 1 до 3 работни дни, за цена извън София щракнете тук.
* Можете да платите макета в брой при получаване.
--- Край на цитат ---
Въпросната универсална хоби машинка на тази цена се продава в "store.bg" на тази безумна цена!!!!
Така и не потърсих точно кой дистрибутор я продава, щото нормата му на печалба е огромна ...като самочувствието му.
Същата машина закупена и доставена до България за една седмица излиза "преко сили" около 430,00 лв.
Доказано от поне двама моделсти закупили я по този начин:
http://www.ebay.сом
http://www.ebay.de/sch/i.html?_nkw=unimat+classic&_sacat=23643&_odkw=unimat&_osacat=23643
--- Цитат ---UNIMAT 1 - BASIC
Artikelzustand:Neu
Restzeit: 11Std. 41Min. 28Sek. (21. Feb. 2013 20:27:24 MEZ)
Preis:EUR 190,00 Sofort-Kaufen
Auf die Liste
Hinzugefügt zu Ihrer Beobachtungsliste
Artikelstandort:
Siegen, Deutschland
--- Край на цитат ---
И за тези които ще кажат - "Да, ама "българската" е от модел "Classic", а втората - по-евтината е "BASIC"!!!"
ще добавя пак от същото място (всъщност 430,00 лв е с доставката от Китай, където ги правят всичките).
точно модела "Classic"!!!
--- Цитат ---6 Tools in1MINI Classic Wood Metal Lathe Milling Machine r
Shop besuchen: Hercolor-USA
Artikelzustand:Neu
Stückzahl:
Mehr als 10 verfügbar / 34 verkauft
Preis:US $198,00
ca. EUR 148,09
Sofort-Kaufen
Auf die Liste
Versand: US $19,99 (ca. EUR 14,95) Standard Int'l Shipping | Weitere Details
Artikelstandort:
China, China
--- Край на цитат ---
Така че не е лошо когато искате да си купувате инструмент, добре да се огледате и разпитате,
както и да проучите по-внимателно пазара. Нямам нищо против българските дистрибутори,
но при тази фрапантна разлика в цените, просто нашите лакомий нямат никакъв шанс (освен някой заблуден случаен купувач).
Това се отнася както за универсалните машинки, така и за обикновенните отверки или да кажем
терморезачите на Проксон, от където тръгна разговора.
В споменатия мрежов магазин (знаем, че той е сайт който продава от много магазини, включително и нашите познати търговци в жпмоделизма) въпросния терморезач е на цената":
--- Цитат ---Thermocut 12/E
Инструмент за рязане с нагреваема тел
Цена: 88.60 лв.
--- Край на цитат ---
но ви уверявам, че ако се разтърсите, ще го намерите у нас и на половината от тази цена.
Дори не е задължително да е на Проксон - въпроса е че ще върши същата работа.
Да не говорим, че повече моделисти които искат и режат по този начин стиропора, предпочитат и сами да си направят
такива резачи за няколко левчета и повече сръчност, включително и доста по-големите от този настолен с тази безумна цена:
--- Цитат ---Thermocut 230/Е
Мини уред за рязане с нагреваема тел
Та...така!
:hi:
Цена: 240.20 лв.
--- Край на цитат ---
pavel75:
Добре, че тук отвори да не раздводняваме темата на човета за макета. Аз специално когато почнах стрелочният пост голям проблем ми се оказа рязането на Симоната. И тогава загледах едно циркулярче и банциг от Стор.бг, обаче са на цена от 260 лв. Има и фреза, но и тя не отстъпва на цена. Вярно, че ако ги имам ще ми е по-лесно за бъдещи сгради, но да ги купя за един пост не си заслужава.
След това гледах машинките на Дремел. Там е същото - трябва да правиш много неща, че да си заслужава да ги купиш.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия