Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout

Материали и инструменти за макетиране - за какво и от къде?

<< < (15/32) > >>

pach:
Фирми като Проксон и Дремел, са скъпички защото ние им плащаме "бранда на фирмата и неговата реклама".
Но това не е задължително условие, че те са по-качествени и не се чупат. И винаги трябва да имаме предвид
че от скоро май на планетата ни гледано от космоса вече пише "Маdе in China". :sarcastic:
Тоест все пак (както споменавам и в горния пост) трябва да питаме, проучваме и внимаваме какво купуваме.
Това е мое лично мнение.

Аз колкото и да харесвам Дремел, потърсих друг също качествен аналог и в крайна
 сметка си купих "дремел " (станало е нарицателно като "ксерокс")
от "Мanessman" но в съотношение 180,00 лв към 59,00 лв  като при това мойто е с допълнително жило,
 за изнасяне на инструмента далеч от машинката като допълнителна опция!!!
(не че от Дремел нямат такова, но то е и на друга още по-висока цена!)
 :yahoo:

pavel75:
Ако съм те разбрал правилно ти говориш за машинките дето се гравира, пробива, шлайфа и т.н.
Аз ти говоря за това на Дремел:

http://www.dremeleurope.com/bg/bg/ocs/category/6105/trio%E2%84%A2

Както и този банцинг:

http://www.dremeleurope.com/bg/bg/ocs/category/6132/dremel®-moto-saw;jsessionid=85C9E24220A52683DBC44C2626880D86.sl021-vm_1

Ако за такива уреди намериш евтин заместител ще е супер.

pach:
Аз говорех за най-масовия "дремел" ползван в моделизма:
DREMEL® 300 Series (300-25 HOBBY)

и един от неговите аналози:
Модела е на "MannesMan" (с кат.№-92571)

Колкото до "банциг"-а (пиша го в кавички заради хоби размерчетата му),
наскоро в магазин Лидл (защо не мога да пиша на латиница - в постовете днес!?! :scratch_ones_head:)
бяха пуснали настолен такъв за къде по-скромната цена от 130,00 лв.

(на снимката е Райдер, щото при Лидл, са махнали снимката след продажбата на последната им машинка)

Но ето една например, която е само 135,00 лв (при цени от 210,00 лева нагори си е успех да не се минеш с многото пари!!!)

--- Цитат ---Струва 135 лв. и е малко по-голяма от една шевна машина, пробвах я работи перфектно
--- Край на цитат ---

1,То наистина за един трафопост е излишно да купуваш нещо повече от ножица и молив, но дали ще направиш само един пост (стрелочен де ;))????????

2,Друг вариант е да намериш, приятел в хобито който има въпросната машинка и той да ти нареже частите.
Има хора които имат и стругчета и фрезички и лазери ...въобще те са предпочели да инвестират в такива машинки,
за да получат свободата на моделирането и да са си сами майсторите.Някой дори сами си правет такива машинки, но по "паричните проблеми" за съжаление не всеки може да си го позволи...

За това са останалите варианти де:

3,Трети вариант и в даден клуб да се купят някакъв значим "набор" от инструменти (което някога го предлагах/ме някои хора)
и тогава всички членове на клуба имат достъп до възможност за изработка на самостоятелни проекти, не без помощта на приятелите (не всеки може да работи с всички машинки).

4,Четвърти вариант (който се практикува най-вече от търговците) намираш фирми които срещу заплащане,
което е доста скъпичко не само у нас ( по понятни причини) ти изработват детайлите било на лазерно рязани или цифровизирана фреза (ЦНЦ  :( къде е латиницата?).

pavel75:
Това последното май ми харесва - пък и къде е 260 лв на Проксон, къде са 130 лв

refil:
Е точно то е от Лидъл.PARKSIDE е марката ,която се продава в Лидъл  :pleasantry:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия