Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout

Материали и инструменти за макетиране - за какво и от къде?

<< < (18/32) > >>

Best Ripper:
Жопе, един пример, пък ти и другите да си правят изводите...
1. През 2001 г. си купих електрическа отвертка BOSCH /зелена серия/ - цена по спомен 48 лв. С оригиналната никел-кадмиева батерията изкара до 2007 г., след което купих нова батерия - оригинална. Дадох 21 лв. за нея, при положение, че цяла нова кЕтайска отвертка струваше 14 лв., барабар с накрайници. Втората батерия на отвертката още работи и не показва осезаеми признаци на свършване.
2. През 2010 г. /някъде по това време зимата/ си купих акумулаторна бормашина Raider /чете се Рейдър, а не Райдър/. На 12 волта /за да мога да ползвам и акумулатор от кола, ако някъде се наложи/, също с никел-кадмиева батерия. След неповече от 10-12 зареждания в рамките на 3-4 месеца батерията стигна до положение, че като я заредя /3-4 часа както пише в упътването/ и я оставя /дори свалена от бормашиината/ след примерно 1 час престой вече така се беше саморазредила, че машината имаше душа едва да върти около 1 минута, и то само на празен ход или минимално натоварване. Така че сам си отговори колко струват и тия евтини резервни батерии. Иначе батериите в пакета са събрани грамотно - с заварки на пунктшвайс, а не със запояване. Други забележки по нея нямам никакви /оставям настрана скапаните китайски бургии, които са към нея/.

Така че предпочитам да търся някъде скъпи и читави батерии, вместо да се радвам на евтини пръчки. За да знам, че като ми потрябва машината и тя да е готова за работа. Ако някой знае къде има такива /включително и пунктшвайс/ да сподели. Трябват ми 10 бр. батерии Ni-Cd 1,2 V 1200 mAh. Диаметър на всяка батерия 22 мм, дебелина 43 мм. И пак казвам - става въпрос за ЧИТАВИ елементи.

liro4605:
Случайно попаднах в един магазин на  Проксон ,уникални инструментчета имаше  :stop:

pach:
ПРимера с горното зеге е за това как да си направим повече от един инструмент,
а не коя марка е хубава или лоша. За това говорихме в по-старите постове.
 ;D
Разбира се, че точността не става за малките мащаби, но като се добави още една ролка, водеща триончето отгоре
и се ползва трионче за метал (където чепраза е минимален) + регулирането на оборотите, реже така перфектно
като истинските машинки с подобни функции. Разбира се и материала е от значение. Със симоната и вералита,
няма никакви проблеми, а корабомоделистите се изхитряват да режат летвички до  2мм, защото тайната е и в дървения
материал който ползват. Логично, че той не е от щайги взети от зеленчуковия пазар....

jopeto:

--- Цитат на: Best Ripper link=topic=670.msg87113#msg87113 date=1361522745 ---Жопе, един пример, пък ти и другите да си правят изводите...
1. През 2001 г. си купих електрическа отвертка BOSCH /зелена серия/ - цена по спомен 48 лв. С оригиналната никел-кадмиева батерията изкара до 2007 г., след което купих нова батерия - оригинална. Дадох 21 лв. за нея, при положение, че цяла нова кЕтайска отвертка струваше 14 лв., барабар с накрайници. Втората батерия на отвертката още работи и не показва осезаеми признаци на свършване.
2. През 2010 г. /някъде по това време зимата/ си купих акумулаторна бормашина Raider /чете се Рейдър, а не Райдър/. На 12 волта /за да мога да ползвам и акумулатор от кола, ако някъде се наложи/, също с никел-кадмиева батерия. След неповече от 10-12 зареждания в рамките на 3-4 месеца батерията стигна до положение, че като я заредя /3-4 часа както пише в упътването/ и я оставя /дори свалена от бормашиината/ след примерно 1 час престой вече така се беше саморазредила, че машината имаше душа едва да върти около 1 минута, и то само на празен ход или минимално натоварване. Така че сам си отговори колко струват и тия евтини резервни батерии. Иначе батериите в пакета са събрани грамотно - с заварки на пунктшвайс, а не със запояване. Други забележки по нея нямам никакви /оставям настрана скапаните китайски бургии, които са към нея/.

Така че предпочитам да търся някъде скъпи и читави батерии, вместо да се радвам на евтини пръчки. За да знам, че като ми потрябва машината и тя да е готова за работа. Ако някой знае къде има такива /включително и пунктшвайс/ да сподели. Трябват ми 10 бр. батерии Ni-Cd 1,2 V 1200 mAh. Диаметър на всяка батерия 22 мм, дебелина 43 мм. И пак казвам - става въпрос за ЧИТАВИ елементи.

--- Край на цитат ---

Не съм, изобщо  съгласен с теб!  Баща ми е дърводелец, заедно с него, не помня, вече колко годинис сме рабоили и монтирали мебели! Отделно 3 години сме монтирали само врати! Имам една торба винтоверти от всички марки, дето може да се сетиш, че машинките им работят, само батериите им дават фира!  Сменили сме около десет Skill-а. 89 лева е гайковерта 79 лв е батерията! Име и Metabo . Взехме си райдъри, защото ти трябват два винтоверта, с един дупчиш с другият завиваш! и като сме двама души ни трябват 4. Колко пари ти трябват за четири хубави гайковерта? После, колко пари ти трябват за батерии? По добре да имаш 4 райдъра с 8 батерии, от колкото да си подмятате два хубави и да не може да свършите нищо! Да не забравяме, че ни се е случвало и да ни разбият колата, както и на някой голям обект да ни свият, някой инструмент!  В тоя случй, какво е по-добре да загубя, китайския или марков, който върши сходна работа !?   В една фирма дето работих за 1 една година ползвахме bosch и същат работа, даваш пари за батерии все едно си купуваш цяла машина! После минахме на Metabo, да супер са си! Но и там батериите са маса пари.  Най-бруталният винтоверт , който съм ползвал е един Wurth, теова е най-мощната машинка, издържаща най-много време. За нея даже и батерии не може да си намериш!  Но на него само ,така пише машинката, не знам кой я произвежда и не можеш да си я купиш от магазин, а ти я подаряват, след като си купил няколко хиляди броя винтове за директен монтаж в бетон. Сега си оставихме, само Metabo-то, но не се занимаваме с тая работа вече с баща ми. И мога да ти кажа, че батериите от неизползване дават фира пак! Ако не работиш с тая машина, всеки ден и да ти изкарва пари, става само за завиране, знаеш къде! И това срещу 350 лева. Та за това си купуваш за 50-60  кинтайски  райдър да си завиаш винтчета и да си дупчиш летвички в къщи и точка! Като ти се прецака батерията, нова струва 10-15 лв. и пак точка! Във времето сме дали за подобни машинарии хияди левове, та съм видял кое как е! Да си правиш макета в къщи, скъпи машини не ти трябват!          

pach:
днес и утре в бриколаж е с 20 процента по-евтино за инструменти и машини!!!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия