ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! > Новини и предстоящи събития | News and upcoming events

Извънредна среща ...

<< < (3/9) > >>

pach:
Коя е тази Симона? ;)
 ;D
Ами ако искате може да се организираме за шаблона , да му дадем материал на Refil (Ники) и с малко търпение да имаме еднакви чела.И по много ...Нали горе това питам...
Zazo , ако  ти е прав материала , мярката е чертежа отпред на сайта...
но със шаблона ще е по-точно и лесно за повече еднакви бройки , аз рязах материала с по-големи размери , и след това го пилих и шкурих (с машина) до точният му размер .Така бях спокоен - опасност има само оако подминеш в минус точният размер .Вярно че много играчка и пилене падна , но се надявам да съм в стандарта(че като му правих пробата пропуснах да го огледам как си пасва с готовите).
Колкото до синхронизирането на ландшафта и на големите клубове са шарени , щото колкото и да се синхронизира , модулите могат и се сглобяват едва ли не всеки път различно , което обезмисля стандарта.
Аз за това предложих някъде тук в темите , на границата на модулите да има гори , скали и поточета и рекички .
Например , модулът ти от едната страна е с гора по границата със съседният , а от другата с поток на който единият бряг си е "твой" а другия каменист бряг свършва на края на твойто чело. Така на практика съседното чело може да е разорана нива (Адри в момента) , или пък пасище (модула на Иво) или буреняк пред тунел (ухото на Жоро )...това си е валидно както за гора в другият ти край така и за скали които биха тръгвали плавно във височина от края на твоя модул към средата ...и свършват в напоителен канал на другата граница (подобно но потока).

Жоро:

--- Цитат на: EMPEROR link=topic=698.msg8496#msg8496 date=1217846154 ---Аз само не разбрах, кой от модулите остава краен? На Ивчо ли? Ако е той, язък...

--- Край на цитат ---
Да, за Ивчовия модул иде реч. Ама той най-безрасъдно ми гласува доверие и даде на мен да закрепвам релсите. И аз в бързината в източния край съм намалил междурелсието. За това като сложихме неговият модул между моя и на Адри ... ядец... не се получава. В неделя работихме по модулите от 11.30 до към 9 и нещо и вече бяхме много уморени за да поправиме и тази грешка. Но следващия път ще трябва, за съжаление, да развалим част от хубавата работа по баластирането на Владко и и да коригираме с 1,6мм трасето. Работата е по-пипкава и ще отнеме време, но досегашния ремонт даде отлични резултати и влаковете вървят без проблем.

--- Цитат на: pach link=topic=698.msg8502#msg8502 date=1217848416 ---Дано страниците не са като неговите
--- Край на цитат ---
Страниците на Иво са точни като размери, само дето материалът е изметнал и не се долепя плътно до съседния модул. След намесата на дървообработващите инструменти и Refil(Ники) нещата се пооправиха.

--- Цитат на: EMPEROR link=topic=698.msg8506#msg8506 date=1217849346 ---Аз си мислех специално страниците да са от Симона, за да няма измятания и неравности
--- Край на цитат ---
"Симона" е работното име на плоскости от пласмасов матариал с различна дебелина, които позволяват да се обработват като дърво. Могат да се режат, коват, лепят, държат винтове за дърво и каквото се сетите за дорвообработката. Предимството им пред шперплата е, че не се измятат. Само не знам каква е разликата в цената между двата материала. Сигурно не убийствена.
--- Цитат на: zazo link=topic=698.msg8507#msg8507 date=1217849359 ---Аз тази седмица мисля да ходя да пазарувам дървения материал и точно щях да питам дали после не мога да взема точна мярка за челата от някой вече сглобен модул. Това с плексигласовия шаблон е много добра идея. За съжаление ще е  още един прав модул, едва ли ще имам смелост за повече. Също щях да питам ще се синхронизират ли нещата по-посока на ландшафта или всеки прави каквото си иска? То най-добре би било да се планира, така че да се закачиш по адекватен начин, към някой от вече съществуващите модули, ама на този етап май не е възможно.

--- Край на цитат ---
Чело за шаблон има при мен. Само се обади, че ти трябва и го получаваш.
Колкото до синхронизиране на ландшавта: това е дълга тема и мисля, че не сме стигнали до нея. Идеята за сега е да имаме едно трасе, та да се порадваме на моделите ни в движение, а не да стоят по кутийки или витрини.

Жоро:

--- Цитат на: gervasii link=topic=698.msg8504#msg8504 date=1217848548 ---не е честно и аз бях духом и после бира пих за трудов ентусиазъм   ;D ;D ;D ;D

--- Край на цитат ---
Лелее, как щях да пропусна. Добре, че беше логистичната подкрепа на Gervasii, да ни измъкне от магазина и да ни приобщи на маса с бира и прочие, че все си бяхме замръкнали на модулите унесени.

Vilen dank, Parteigenosse Gervasii!!!

BoRoco:
  Зравейте,
Аз съм един от последните членове на форума, но имам известен опит при правенето на модули и искам да споделя няколко неща, 7 години членувах в http://www.ete.org/ където сме направили доста модули.
Първо връзката между двата модула е със стандартна права[180mm], по този начин преходът е по плавен, пробвайте на следващия нов модул да видите как ще стои
Второ не е задължително размера на модулите да е еднакъв, ако се прави гаров модул той може да е два пъти по дълъг и да се сгъва на две съединен с две панти отдолу
Трето не е задължително линията да е права, може да я извиете леко, изглежда по нестандартно и красиво стига на другия край на модула да идва точно 
Не правете модулите много тежки 
Разгледайте сайта може да ви дойде някоя идея

Gervasii:

--- Цитат на: Жоро link=topic=698.msg8511#msg8511 date=1217859595 ---
--- Цитат на: gervasii link=topic=698.msg8504#msg8504 date=1217848548 ---не е честно и аз бях духом и после бира пих за трудов ентусиазъм   ;D ;D ;D ;D

--- Край на цитат ---
Лелее, как щях да пропусна. Добре, че беше логистичната подкрепа на Gervasii, да ни измъкне от магазина и да ни приобщи на маса с бира и прочие, че все си бяхме замръкнали на модулите унесени.

Vilen dank, Parteigenosse Gervasii!!!

--- Край на цитат ---

1, 2 модул дрън

mit freundlishe grusse два пъти "С" поради липса цет умлау

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия