Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на Жорж в N

<< < (37/48) > >>

Old Boris:
Следя от близо идеите за новия макет. Много са творчески замислени и ми харесват. Планината с тунелите е добро попадение. Тунелите имат тайнствен ефект с изчезването и появяването на влаковете. Но задължително трябва да се предвиди достъп до линиите под или в планината за почистване и най-вече за аварийни ситуации. Надявам се, че е предвидено! :hi:

eurostar:
Merci, Boris. Ще има достъп до всичко отдолу, дори до всяка сграда за сменяне на "изгорели крушки". Това е една от съществените разлики с предишния ми макет, който е изграден върху дървена плоскост.

Ivo Nedkov:
Като проект изглежда много добре. Пожелавам ти успех в начинанието.
Имаш с какво да се занимаваш в следващите няколко години.
Ще следя темата да видя как ще започват да се случват нещата...

eurostar:
Ето го целият макет. Пътищата ще ги проектирам на Adobe Illustrator, но след като поставя релсовия път или едновременно. Засега спирам дотук. Преди това има много неща за сглобяване, на които не знам още точните габарити.

Долната станция на лифта може и да не бъде точно там. Ще видя, след като сложа трасето на теснолинейката, къде ще изглежда най-ефектно.

pach:
Зависи колко ти е стръмна планината!
Но колкото и да е стръмна, на лифта има изходни хоризонтални
съоръжения за опъване на въжетата или там каквото правят и
едва тогава поема на горе. Тоест ако нямаш достатъчно отстояние от коловозите над които ще минава въжената линия,
или лифт станцията ще трябва да я повдигнеш, или просто
да я преместиш например зад отбивките в глухите коловози.
Пък има значение и къде точно на тази гара, ще ти е приемната сграда като вид и големина, начин на обслужване и достъп до нея.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия