XRISTO
Сделки:
( 18)
Hero Member

Публикации: 2370
НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч
|
 |
« -: 17 Август 2008, 19:29:50 » |
|
Искам да попитам знаещите,дали ако смеся , примерно жълт цвят с малко черен , би се получил някакъв нюанс или боята ще се пресече или ще се смеси по непридвидим начин? Имам 5 цвята,но ми се струва много шаблонно като палитра,за да боядисам 20 - тина човека. Става дума за боичките на "Ревел" . ???
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
nikolayjpm
Сделки:
( 0)
Newbie

Публикации: 12
|
 |
« Отговор #1 -: 17 Август 2008, 20:00:33 » |
|
Нема страшно давай смело 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
EMPEROR
Moderator
Сделки:
( 5)
Hero Member

Публикации: 1944
HO | IV,V | DB,DR,DB-AG | София
|
 |
« Отговор #2 -: 17 Август 2008, 20:05:07 » |
|
Дам някакво кафеникаво трябва да се получи май? Давай смело, няма да се пресече нищо...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
XRISTO
Сделки:
( 18)
Hero Member

|
 |
« Отговор #3 -: 17 Август 2008, 21:57:05 » |
|
Мешам ги смело тогава , пък ще видим какво ще излезе. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
XRISTO
Сделки:
( 18)
Hero Member

|
 |
« Отговор #4 -: 26 Януари 2009, 08:34:27 » |
|
Ами въпреки предупреждението " Внимание: в тази тема никой не е писал от 120 дни. Може би е по-добре да започнете нова тема. Преценете сам/a/." ще пиша тук, защото не искам да отварям нова тема само за едно питане и то свързано с боите, което ще рече , че е по темата.Та, искам да ви попитам тези боички, дето са на "Ревел" с какво могат да се разреждат, защото някои от тях ми се струват доста гъстички вече? 
|
|
|
|
« Последна редакция: 26 Януари 2009, 08:36:16 от XRISTO »
|
Активен
|
|
|
|
pach
Сделки:
( 22)
Hero Member

Публикации: 7494
TT-идеалният мащаб! BGTT, БДЖ,
|
 |
« Отговор #5 -: 26 Януари 2009, 09:33:56 » |
|
Ами въпреки предупреждението " Внимание: в тази тема никой не е писал от 120 дни. Може би е по-добре да започнете нова тема. Преценете сам/a/." ще пиша тук, защото не искам да отварям нова тема само за едно питане и то свързано с боите, което ще рече , че е по темата.Та, искам да ви попитам тези боички, дето са на "Ревел" с какво могат да се разреждат, защото някои от тях ми се струват доста гъстички вече?  Изключително и само с фирмените разредители , според фирмата производител,за да не се разочароваш !!! Има опити , някой успешни но повечето не , да се ползват разни АМВ,МРТ , кореселин , спирт , светилен газ , бензин и въобще каквото се сетиш , но това се прави от по-опитните и то след неколкократни опити и грешки...за начинаещи се препоръчва само с фирмени разредители. За споделен опит почети в съответната тема най-вече в сайтовете за стендов моделизъм.... Същото е валидно и за смесване на боите - само от една фирма - ако смесиш например на РЕВЕЛ с бои от ХУМБРОЛ , резултата по-често е пресичане . Но всяко правило си има изключение - и тези изключения ги знаят стендовиците. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
XRISTO
Сделки:
( 18)
Hero Member

|
 |
« Отговор #6 -: 26 Януари 2009, 10:16:57 » |
|
Нещо ми миришат на терпентин.Дали не би станало с терпентин?  ...защото ми е далечко Софията да ходя при Жоро за разредител.А някой да знае дали има там и какви парици е, че ми хрумна нещичко? 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
pach
Сделки:
( 22)
Hero Member

Публикации: 7494
TT-идеалният мащаб! BGTT, БДЖ,
|
 |
« Отговор #7 -: 26 Януари 2009, 11:13:05 » |
|
Аз съм ти отговорил точно - пък ти си прави каквото искаш...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Best Ripper
Сделки:
( 13)
Hero Member

Публикации: 1459
TT & H0 (AC) & Spur 1 - София
|
 |
« Отговор #8 -: 30 Януари 2009, 00:11:24 » |
|
Ице, старите бои навремето се разреждаха с терпентин /минерален/.. така че може би и тия да са... огледай много добре - може да пише /би трябвало по-точно/ с какво се разреждат... В краен случай отсипваш малко и слагаш терпентин.. имай предвид обаче и фактът, че някои бои се пресичат дори от правилен разредител, сложен в твърде голямо количество... Освен че си зависи и от самия разредител.. в последните години у нас за съжаление се навъдиха всякакви измислени фирмаджии, дето бъркат какви ли не алхимически смески и ги продават под името "разредител за боя"... 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Сaprycorn
КЖМ - България
Сделки:
( 52)
Hero Member

Публикации: 1470
НО DRG II епоха София
|
 |
« Отговор #9 -: 30 Януари 2009, 00:30:38 » |
|
Аз пръскам моделите изключително с бои на РЕВЕЛ, разреждам ги с АМВ. Досега не съм имал случай на "пресичане". А, за човечетата, РЕВЕЛ има много сполучлив телесен цвят, ако не се лъжа номер 312.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Жоро
Сделки:
( 31)
Hero Member

Публикации: 1321
HO DR IV епоха София
|
 |
« Отговор #10 -: 30 Януари 2009, 00:40:35 » |
|
...РЕВЕЛ има много сполучлив телесен цвят, ако не се лъжа номер 312. Близо си. Номер 35. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Сaprycorn
КЖМ - България
Сделки:
( 52)
Hero Member

НО DRG II епоха София
|
 |
« Отговор #11 -: 30 Януари 2009, 00:44:44 » |
|
Номер 35 сигурно е мат? Аз ползвам номерата от 300 нагоре, те са САТЕН, и са много добри за вагони и локомотиви, дори когато се нанасят с четка.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Жоро
Сделки:
( 31)
Hero Member

Публикации: 1321
HO DR IV епоха София
|
 |
« Отговор #12 -: 30 Януари 2009, 00:52:25 » |
|
 За мат е мат. Сатен за метал да, съгласен съм. По-добре стои, ама нещо не ми се връзва сатенена боя за човешка кожа. Освен ако моделът, който оцветяваш не е облякъл костюм от латекс 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Сaprycorn
КЖМ - България
Сделки:
( 52)
Hero Member

НО DRG II епоха София
|
 |
« Отговор #13 -: 30 Януари 2009, 00:53:45 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Сaprycorn
КЖМ - България
Сделки:
( 52)
Hero Member

НО DRG II епоха София
|
 |
« Отговор #14 -: 30 Януари 2009, 00:57:45 » |
|
Всъщност аз писах, че сатена го ползвам за подвижен състав, но веднъж изпръсках човечета, и се получи добре, все едно са изпотени.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|