Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout
Кой ще има депо на макета? Ето класиката в ...
pach:
Щом ти е изгодна цената - купувай !!!
Само провери каква е дължината на Флайшман , че не си спомням ,на последната среща при Жоро , от кой точно се оплакваше Николай (nikolayjpm) от Пловдив... :(
Спомена че в НО май всичките ги има , ама не помня кой не му харесваше - казваше че при завъртане с БР52 отгоре му стърчели буферите много грозно навън ...
Той тия дни май не е влизал тук , че нещо не харесва компютрите ...
Колкото до телефонната шайба , все още ги има по села и паланки , но тя може да се смени с елементарна електроника която подава нужният брой импулси в последователност по една жица ;)
Примерно 7-ми коловоз - 7 импулса и останалото е ясно ...
;D ;D ;D
Der Hetzer:
Коя 52-ка, с конденз. тендера ли? :(
Тва е лошо, щото баш таквази имам.
Абе цената му е такава че четири стърчащи буфера лесно се преглъщат, ще си въртя другите кочини с него (а и дизелите 8) ), а ако се наложи 52-ката - ще използвам "силата" ;)
Жоро:
Макетът с телефонната шайба ме връща години назад, когато всеки брой на Modelleisenbahner се изчиташе от кора до кора и публикациите се знаеха наизуст. Та, собственикът на този макет беше построил цялата автоматика на телефонни релета(влкючително застопоряването на моста), а с шайбата набира на кой коловоз да застане обръщателя.За отбелязване е, че всичко, без подвижния състав и релсите, е самоделка.
EMPEROR:
Абсолютна лудница... кефи на макс :o
jopeto:
Обръщателя е най-голямата гъзария дето съществува в жп-моделизма! Няам по-красива джадажа според мене. И аз имам някой скици и идеи за самоделка, ама просблема с точното позициониране на обръщателя и коловоза си ми седи още в главата. Иначе контактуването съм го измислим. Но да знаеш май като се замисля бих дал по скоро 200 euro за купешки.В ТТ иначе го произвежда само Fleishman. На живо съм го разглеждал в един приятел с Най-големия макет, споед мен в Бъгария. Обръщатетля още не е инсталиран, защото не беше предвидено място за него на масата. Сега се прави специално допълнение. Иначе в Conrad предлагаха едно време обръщатели в H0 Без механизъм за смешни пари. Те са добра основа за самоделка в ТТ.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия