Главен форум | Main forum > Фремо | Fremo
Модули на EMPEROR и misho_tabakoff
pach:
Хах , че точно око имам :P!
Ами тогава челата на ваште модули ще стърчат спрямо челата на съседните ...Ще се опитам да начертая нещо което да ви предложа (ще имате по-малко дертове) , ако искате ?
---------------
Докато пишех и Жоро се включи...
Да ,модулите могат да бъдат и по-широки , но освен че ще стоят грозно , щото ще виждаме част от "разреза" на по-големите , ще се "блъскаме" и "закачаме" в стърчащото , ще имат по-специални изисквания за транспорт и съхранение , и не на последно място - ще излезнат от общоприетите геометрични зависимости (също като при релсите ) , които общоприети практики не са стандарт!
Хората от сродни клубове , се придържат към тези геометрични зависимости дори и само заради естетичният вид на модулите извън "горното строене" на релсовите трасета. ;)
Обикновенно практиката е да разполагат подобни "екстри" в пространството което успяват да отделят съгласно тези геометрични зависимости .Но това е само в случайте когато не "копират" обекти от действителноста.
Ако искате , ще нахвърлям набързо промените (вкл. и изтеглителният коловоз) като ще запазя основната идея - два модула , завой на 45 градуса , петролна база , връзка м/у двата основни (трасови)коловоза...
misho_tabakoff:
--- Цитат на: Жоро link=topic=758.msg9860#msg9860 date=1221643016 ---... Правите стрелки на товарните коловози могат да са криви....
... И не на последно място - колко е радиусът на най-вътрешната крива...
--- Край на цитат ---
Този чертеж е, както Лъчо се изрази, дълбока Алфа версия. Вече има леко подобрена Алфа-2 версия, където стрелките на товарните коловози са в крива.
Стрелките в крива са 484/778мм.
Кривите в товарните коловози са 484мм.
Кръстачките са с крива на отклонението 1050мм.
Магистралната стрелка е с крива на отклонението 866мм.
Радиусът на вътрешната северна крива на магистралния път е 1000мм.
--- Цитат на: pach link=topic=758.msg9862#msg9862 date=1221644087 ---... Ще се опитам да начертая нещо което да ви предложа (ще имате по-малко дертове) , ако искате ...
... Ако искате , ще нахвърлям набързо промените (вкл. и изтеглителният коловоз) като ще запазя основната идея - два модула , завой на 45 градуса , петролна база , връзка м/у двата основни (трасови) коловоза...
--- Край на цитат ---
... Ама ти още ли не си го направил?! :D ;D
Не мисля че ще е проблем това, че ще стърчат. Ще декорираме стърчащите части като скала ... примерно ;). Транспортът не е проблем. В Мицубишито като бутна задните облегалки, и колата си става комби. Кадетчето ми си е комби, така че и това не ме притеснява. 605-цата е толкова широка отзад (не ме питайте откъде знам това ... повярвайте ми, не само за фремове става задната седалка).... Аудито на Лъчо не го броя, защото то си е егоистична кола за двама души, но той ще бъде пилотиращата кола отпред, ще ни ескортира. ;D
Жоро:
За да не "стърчат" напред модулите, защо не смените гледната точка. Вместо изпъкналата част да е лице, нека тя да е северната страна. А базата може да е с една идея по-висока от основния път, примерно с между 10 и 20мм.
EMPEROR:
За маневрения коловоз съм съгласен. С Мишо така или иначе се опитваме да го мъдрим това.
Колкото до това кое колко как стърчи... ако си направите труда да отворите на предишната страница и видите снимката... има поне 4-5 места където това условие не е спазено. А и незнам някой до сега да се е почупил на Жоровия модул и той стърчи от тази страна. Нарочно избрахме базата да е на преден план, защото на нея се набляга в този макет и е по-добре да е по-близо до "зрителя". Ако метнем базата от вътрешната страна, ще трябва и да обърнем завоя на другата страна, пък това не ни се ще. И в крайна сметка модула няма да стърчи с повече от 20-30см пред останалите, което не мисля, че е болка за умиране. Разбира се отворени сме към идеи. Така че заповядайте :)
П.П. Както Мишан каза... картинката беше доработка за ландшафт на вече остаряла концепция... променихме я :)
misho_tabakoff:
--- Цитат на: pach link=topic=758.msg9853#msg9853 date=1221628980 ---Ще ви трябва и трети ...
--- Край на цитат ---
Е ти си нема работа да ми пуснеш тая муха .... искаш да фалираме ли?!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия