Главен форум | Main forum > Фремо | Fremo

Модули на EMPEROR и misho_tabakoff

<< < (6/14) > >>

Vlado:
И намен ми се струва, че ако обърнете гледната точка както Жоро предлага, ще е по-добре. Някак ще стои по-прибрано, петролната база ще изпъкне, а магистралният път ще заприлича на заобиколен на базата и някак ще мине на заден план като изтика напред именно базата. Също ще можете да използвате и по-пълноценно наличното пространство, та дори и ще съберете по плътно нещата.

pach:
Уф ,не мога да си намеря програмата (пък и линка откъдето я дръпнах :-[) за изчисляване на модули в крива , та ето какво направих с Винрейла на пиковски релси и не е точно , но за тази концепция става въпрос:
Завойте се правят като част от основните модули! Взимат се два основни модула (прави) завъртат се на съответният градус , в случая аз ги врътнах на 45 градуса , и в пространството което се затваря от вътре на "сгъвката" , се развива останалата идея . При нас съм го направил тази сгъвка да е откъм северната страна , и точно това "спечелено" пространство е отдадено на петролната база.
От изходната позиция (два прави модула) развитието е в два (има и още - въпрос на пространствено виждане ) приемливи варианта , без да се увеличават количеството на материалите , а от там и на средствата .

Първият вариант.
Две половинки от един прав модул разделени от средната секция ,която носи нестандартните чела и основната идея - петролната база (виж обяснението на снимката)

Вторият вариант.
Пак две половинки но всяка от тях с по едно нестандартно чело (там се съединяват по между си.

Дано да съм обяснил това правилно...

Малко фантазия и ще видите  , че е по-приемливо за външен вид , вложени средства , транспорт , естетика и т.н.
Но това е моето предложение , а вие си решавате , важното е че се заформя удължаване на трасето на Първите Клубни Модули в България (ПКМБ).

ПКМБ-1 ------------автор и реализатор хер Жоро. :-*
ПКМБ-2 ------------автор и реализатор другаря Иво. :-*
ПКМБ-3 ------------автор и реализатор брат Адри. :-*
ПКМБ-4 ------------автор и реализатор Пламен. :-*
ПКМБ-5 ------------автор и реализатор Мишо :-*
ПКМБ-6 ------------автор и реализатор Императора. :-*

А сега да видим кой ще е следващият модул ???
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Adrian:

Браво бе Пацо ! Наистина - евала !
Покажи им как да си го направят, пък дано да им стане ,
че тия задни седлки...ПРОВЕРЕНИ при това , хм...

EMPEROR:
Първо тоя 45 градусов завой на магистралните не виждам как покрива изискването от 1000мм радиус...
Врото пак не виждам коловоз на който може да се композира целия влак от всичките 4 коловоза без да излиза на магистралните коловози...

pach:
"...Бах , от четвърти номер на долу има още ПКМБ-та , като номерата са валидни само за тези които са пуснати в движение !!!
 ;D ;D ;D
ПКМБ-4 ----------- автор иреализатор Пламен. :-[
ПКМБ-хх-------------автор и реализатор ................
Като знам че за автори и реализатори се готвят да излезнат на сцената такива виртуози в моделизма (хм , пък и колекционери)
като ZAZО , EMPEROR , misho_tabacoff , spas_tf , refil и още куп други знайни е незнайни воини на тихия модулен фронт. ;D ;D ;D
А пък един нелегален (брат Адри) доколкото знам подготвя повторно излизане на сцената клубна , с  втори (че и трети???) модул!!!
Обобщавайки комюникето от фронтовата линия и тила ви казвам
- Множете се се чела за модули - извода е ясен - който еднъж мине по трънливият път на сглобяването , винаги му остават в запас чела , които само го теглят да премине по този път отново и отново , само за некви си 15 минути слава!!!
О -о-о-о , миг поспри , ти толкоз сладък си ...  8)
Да видиш как първата композиция по клубното трасе , навлиза бавно и тържествено по девствените релси на твоя модул (всяка асоциация с ХХХ-еротика се приветства до пълен екстаз) - какво толкоз му трябва на човек - едно желание и един модул.И толкоз ...!!!"

Предадох ви на живо , новините от клуб "Железопътна България".
 ;) ;D ;D ;D ;D ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия