Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Приемам съвети за направа на макет

<< < (3/5) > >>

krasimirt:
zdravej.krasiva gara,vili,depo.tazi dadenost triabva da ti podskage che presazdavaneto na maketa triabva da otgovaria na saotvetnata nadmorska visochina.moia savet e da dadesh edna visochina na maketa .vdigni planini otstrani (otkrij skalen masiv s bial i chervenikav otenak)i ot dvete strani na 30-40cm ,zalesi s eglolisni darveta,klekove,pusni edna rekichka i s darveno mosche ,zavarshi s malko ezerce na nivoto na garata.ne izpolzvaj supermaketa,ne go vigdam v taka predlogenata vizia.
http://www.eurostar.netfirms.com/service/krassi.htm
vig snimkata gore v liavo.za tova ide rech. [font=Verdana]kato savet :tvori vav visochina tam e majstorlaka na maketa,poviarvaj![/font]uspeh!

mill:

--- Цитат на: krasimirt link=topic=78.msg284#msg284 date=1195673990 ---zdravej.krasiva gara,vili,depo.tazi dadenost triabva da ti podskage che presazdavaneto na maketa triabva da otgovaria na saotvetnata nadmorska visochina.moia savet e da dadesh edna visochina na maketa .vdigni planini otstrani (otkrij skalen masiv s bial i chervenikav otenak)i ot dvete strani na 30-40cm ,zalesi s eglolisni darveta,klekove,pusni edna rekichka i s darveno mosche ,zavarshi s malko ezerce na nivoto na garata.ne izpolzvaj supermaketa,ne go vigdam v taka predlogenata vizia.
http://www.eurostar.netfirms.com/service/krassi.htm
vig snimkata gore v liavo.za tova ide rech. kato savet :tvori vav visochina tam e majstorlaka na maketa,poviarvaj!

--- Край на цитат ---
Тая снимка съм я загледал от преди 1,5 година.И съм сигурен ,че има още ама не ги публикувате.:)Много си прав.При първа възможност ,ако имам път към теб ,ще ти се обадя.Ама чак такъв майсторлък не съм сигурен дали ще проявя.Да се надявам,че напролет ще мога да мина през Разград.Сега ще ходя до Шумен,мислех с колата и да се дигна от конгреса,та да разгледам товоите работи.Ма взех че се думнах в една мантинела и ся с автобуса.Много ме  е яд.Щото явно много можеш да помогнеш,естествено не заради черните ми очи:)))).Краси,да знаеш ,че сте големи майстори:) ;)

emilchaushev:
Здавейте,
Малко акъл и от мен.
Като начало си намисли какви композиции ще караш. По това се ориентирай какви да са ти дължините на коловозите. Много е неприятно да видиш спрял влак, на който последните вагони "стърчат" извън стрелките. Мен лично ме дразни такава гледка. А в крайна сметка макета го правиш за да ти е кеф.
След това си определи дали ти е кеф маневрената дейност или карането.
Един съвет: Разчупи кривата. Например изкачванията и спусканията да не са в една прост крива, а в последователни криви. МНого е красиво особено, когато композицията се "гъне" особено в планински участък. А е и манлко по- реално.Дава доста възможности за творчество по ландшафта- тук скаличка, там горичка.. красота.

Аз лично не обичам струпване на сгради из макетите- обичам да има въздух и шир, зеленина и пространство.

mill:
http://store.picbg.net/pubpic/5C/CB/09786a8f1d655ccb.JPG    Ето общ изглед на релсовия път.В най-скоро време ще поръчам основата и ...почвам да редя ;D.
Голям стана ,дявол да го вземе-3,20/1,70м. :o ,ама готино:)

krasimirt:
Здравей!
Видях снимката и ако позволиш да дам един съвет.В така направената схема открих възможност за едина много уважавана от мен постановка ,незнам как да го обясня и май е по добре да го нарисувам ,сканирам и да го пратя.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия