Идеята за тази тема ми възникна покрай дискустирането на тема модули...
И така:
1.Рано или късно ще си направим клуб (юридическо лице).
със всичките му салтанати - устав , членски внос , помещение и т.н.
2.В този клуб трябва да решим за клубният макет - размера е ясен

, а мотива ....(смятам че ще имаме макет нали?)
съответно - материали , клубни машинки , клубна колекция и т.н.
3.Пак тук ще трябва да решим същото и за модулите и тяхното бъдещо развитие.
.
.
.
.
.
...и т.н.
Който се сети още и друго да допълва надолу - темата е отворена за всички...
------------------------------------------------
Та от тук да направя едно предложение - в повечето бели страни , клубните модули освен всичко друго са резултат на предварително обсъдена темата по-горе (т.3-та) и в следствие на това обсъждане и взетите решения , имат изготвен план на определено количество модули (прости и сложни , скъпи и евтини , основни и свързващи и т.н.)които освен това могат , поради универсалността си (от стандартите на клуба) и не без помощта на свързващите (каквито са моя , на Адри и Иво) модули , да се правят минимум три различни конфигурации , най-общо казано , голяма , средна и малка.Като трите освен по големина се различават и по взаимно разположение на модулите , съответно гари , междугария и т.н.Аз това го имам за основна специфичност на модулите - универсалността им.Ако искате , ще си събера линковете , снимки и помощни материали по този въпрос и ще ги кача тук.
Когато имат такъв план в клуба , вече е ясно - всеки си избира според възможностите (финансови и моделистки) модул (модули) който ще прави и ...ясно е!
СРокове не се поставят , помощ било то финансова или моделна , винаги се оказва - просто това си е неразделна част от един клуб и неговите цели , а резултата е ясен смятам на всички?!!!
Та дайте ако искате да почнем някакви начални обсъждания (не че сме регистрирали клуба де...) защото сега се залагат основите на модулите в бъдещият клуб , а те както сте се уверили , се множат макар и с по-бавни темпове от тези дет ни се иска (по-въпроса брат Адри е най-сведущ

) така че по-добре "рано от колкото късно".
Тази еретична мисъл която изказах на последната модулна среща - "Те тия модули може и да ги изхвърлим някой ден?!!" си беше чист майтап . А за да не стане майтапа истина , очаквам вашите мнения и предложения тук!
Все от някъде трябва да почнем , а ?