Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Книгата на Юри Ботев

<< < (4/15) > >>

mill:

--- Цитат на: Adrian link=topic=80.msg316#msg316 date=1195991035 ---Всичко е ок , ясна е картинката ; аз пак питам колко струва 200 бр тираж ? 'щото може да се организираме и да съберем парите - нали пак за хобито ги даваме ;)

--- Край на цитат ---
Аз съм съгласен.Може да го обсъдим на някоя сбирка.Особено ако се набляга на ел.част и свързването на стрелки,семафори и др.,щото съм мноо бос ::)

Vlado:
Апелът ми към всички е по-скоро за намиране на издател, който да прояви интерес по въпроса, а не за пари. Ако опре до средства, ако трябва ще събираме, но нека стигнем до там. Сега е важно да намерим издател.
Вчера поговорих и с Юри Ботев по темата и се разбрахме в края на седмицата да обсъдим проблема по-детайлно.  Ще видим какво ще е развитието.
:)

misho_tabakoff:
Нещо гледам темата е в 9-та глуха ... опа, 9-ти глух коловоз ...

За издаването на книгата ме интересува:

- какъв е размерът на книгата;
- колко са страниците;
- колко цвята ще бъде (ако трябва да сложим едно рамо на Юри Ботев и да изчертаем нови схеми в 2-3 цвята например, да се добавят нови и т.н, да не е просто преиздаване, ами ново преработено издание);
- какъв тираж да се пусне.

След което пак опираме до финансирането. Без пари нищо не може да стане, отмина социалистическото време, когато цели тайни тиражи се изгаряха под строгия надзор на мастити чичковци от БКП и никой не го интересуваше това колко струва. Вече всичко се плаща, и то яко. Така че като се разбере колко ще струва, какво правим? Аз нямам нищо против да участвам финансово в издаването на книгата, печалба от това е ясно, че нито аз, нито някой друг ще дири. Не се знае за колко време ще си избием парите. Дали някой може да каже колко тиражирана е била книгата преди години, имало ли е търсене и т.н?

Така че някой ако има опит в издаването на книги, да даде някой съвет и жокер, да не таим празни надежди, че книгата може да се издаде отново.

pach:
Книгата в този си вид не е много актуална! Някой каза че инженера има допълнена ли , нова ли ... ама като се знаем че не повече от 100 човека ще я купят , просто е пълен абсурд да се отпечата ...
Може би трябва да се помисли за някакво клубно издание , само за членове , разпечатана на цветен лазерен принтер , с заплащане на автора ...
Обаче как ще се гарантират авторските права , въобще някакъв абсурд се получава...
Единственият вариант май ще е ние сами да си съберем да кажем след година темите от тук , и след съответното изчистване и доискусуряваме , да си отпечатаме и разпространим по между си нещо като сборник от статии и коментари към тях и това е...
Знам ли... :-\

Леха:

Другари! Помогнете да станете собственик на нова книга, посветена на железопътната моделиране Юрий Boteev по електронен път!      
Моят адрес bolshakov@sues.ekt.usi.ru

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия