Магазини / Поръчки / Оказион | Shops / Orders / Bargains > Зона на търговеца | Retailer's zone
Ebay
bazitov:
Единствният път, в който съм горял си беше с paypal, та толкова за "защитата" предлагана от ebay & paypal. Казусът на кратко беше, че върнах локомотив до немец със 100% рейтинг, пратката пратих с подпис от получателя. Подпис имаше, но търговецът продължаваше да си твърди, че не го е получил. Така се разделих с 3 цифрена сума и си имам едно на ум и с немци и с paypal и със 100% рейтинги...
В същото време съм плащал и по-големи суми по банков път и проблем е нямало.
mite:
--- Цитат на: bazitov link=topic=83.msg113770#msg113770 date=1544459976 ---Единствният път, в който съм горял си беше с paypal, та толкова за "защитата" предлагана от ebay & paypal. Казусът на кратко беше, че върнах локомотив до немец със 100% рейтинг, пратката пратих с подпис от получателя. Подпис имаше, но търговецът продължаваше да си твърди, че не го е получил. Така се разделих с 3 цифрена сума и си имам едно на ум и с немци и с paypal и със 100% рейтинги...
В същото време съм плащал и по-големи суми по банков път и проблем е нямало.
--- Край на цитат ---
това не е възможно да стане както си писал. единствения начин е ако той а направил иск че това което си му върнал не е това което ти е изпратил или си го счупил.
проблема е при теб че не знаеш какво да правиш. и с мен са го пробвали. трябва да следиш случая и в момента в който видиш че той оспорва след като го е получил обратно отваряш директно с пайпал. ебай затваря тяхното дело база на това и пайпал отчита за теб. той нищо не може да оспорва с пайпал а даже и да се пробва, всичко е в твоя полза.
Adrian:
Ще подкрепя идеята да се плаща само с Пейпал . Не че не съм плащал и по банков път , но комисионната товари яко и се чака 3-4 дена докато парите стигнат до продавача. После си изцяло в неговите ръце - ако реши да те излъже - гориш . Пейпал защитава парите ти до 40/45 дена - имал съм 5 диспута за некоректни търговци ( предимно Китай и Хонг Конг) и 5те бяха в моя полза и ми върнаха парите ; а в 3 от тях стоката се появи в последствие - продавачите изгоряха , защото не са могли да докажат на ППал Застраховката на пратката - винаги изисквайте проследяващ номер ( застрахована пратка) .
иначе в духа на темата - от 5-10% отстъпка за моите продажби в оказиона - с любезното съдействие на Весела Колева !
KRAKOMOBILA:
Всъщност това с банката е гнусна история. Миналата седмица взех нещо с банка... направих си сметка, че доставката и цената на артикула са приемливи. Реших, че банката ще вземе някакъв процент за плащането... тъй като Пощенска на сайта си нямат конкретни цени за такива преводи... Оказа се, че 22 евро е таксата за такъв превод (и то споделен!!!) което си е обир. За 22 евро трябва на ръка с кафе да му ги занесат на човека.
pavel75:
От известно време във фирмата направихме акаунт в Paysera. Един колега, който има хоби озвучителна техника също много поръчва от Германия си направи акаунт там. Таксата за превод в евро е 0,15 цента в рамките на Евросъюза.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия