Магазини / Поръчки / Оказион | Shops / Orders / Bargains > Зона на търговеца | Retailer's zone
Ebay
Maktub:
Този май е първият, който срещам по-добър, наистина ще върши работа.
ivo:
За всички които се вълнуват от ebay и PayPal na home страницата във Важно съм сложил линк с полезни съвети :)
misho_tabakoff:
--- Цитат на: Maktub link=topic=316.msg4833#msg4833 date=1210390751 ---Този май е първият, който срещам по-добър, наистина ще върши работа.
--- Край на цитат ---
Да не кажа и единствения.
Само да ви дам жокер на англо говорящите. Изречения от типа "You said you would ...." и "If you had told me ..." ГИ ЗАБРАВЕТЕ с преводачката, ще ви гледат умно и няма да ви разберат разбиращите немци. Пишете си в Present Simple и Past Simple за да нямате ядове.
Що касае доставките от Германия. ТОТАЛНА ТРАГЕДИЯ!!! И защо - защото DHL използват за куриери не кой да е, а ми БЪЛГАРСКИТЕ ПОЩИ!!!! Мисля, че това ви е достатъчно. Има някакъв вариант да се изпращат нещата по LUFTPOST, но тепърва ще проверя това що за пощенски услуги са - пристигат бързо (много по-бързо) и то директно в кварталната ви поща, а не да ходите в мизерията на Столична Митница.
От САЩ нещата идват бързичко, освен ако някой [*цензурирано*]-пощаджия не ви прати пратката за Белгия .... грам идея си нямам какво общо има Белгия с България (да не говорим, че на английски се пишат доста различно), но един симпатяга в Белгия в момента се радва на моята товарна гара и дирим начин да си я получа в БГ.
ОТ Англия наистина доставктие са доста по-бързи, но там асортиментът е по-малък. Бързо идват и от Австрия. От Швейцария по мои спомени беше средна работа, макар че и от там една пратка я чакахме с Адри не помня колко седмици.
Така че успех на всички!
misho_tabakoff:
--- Цитат на: XRISTO link=topic=316.msg3886#msg3886 date=1208589686 ---...а и през това време,прекарано в "дебнене" мога да сляза в гаража,да направя на някого нещо по колата и да изкарам много повече от частно , отколкото бих спестил чрез въпросната покупка. ;D
И аз стигам до извода,че оттам се пазаруват само колекционерски рядкости и то от тези,които ги събират. ;)
--- Край на цитат ---
Това е относително и е много индивидуално. Моята работа не свързана със слизане в гаража, там отивам само, когато си тунинговам колата. Иначе съм прокетант и работя на бюро. На 8-часов работен ден съм, и не винаги времето ми е запълнено с ангажименти. Така че мога да заделя един час на ден сумарно да се поровя из еВау.
Да не говорим, че интересните неща излизат обикновено на търгове. Там няма какво да го дебнеш освен когато решиш да наддаваш. Ако ти е кеф - залагаш си предварително една цена, която си склонен да платиш, и отиваш да спиш. На другия дн само влизаш в еВау и гледаш дали си го спечелил или не.
Също така всеки един модел се пуска в производство в някакъв тираж. Той в един момент се изчерпва. И производителят е решил, че от него повече няма да пуска ... тогава алтернативата да слезеш в гаража и да изкараш някой лев от клиент просто не върви, защото даже и да изкараш 2 пъти повече пари, няма да има откъде да си го купиш.
.... и в един момент кръгът се затваря - ти дебнеш еВау за точно такива рядкости, а докато дебнеш и се ровиш, току изкопаеш още нещо интересно за теб. ;-) И идваме в изохдната позиция, където ВЕЧЕ няма смисъл да слизаш в гаража и да изкарваш повече пари.
Забравяме и още нещо съществено - еВау не е единственото място, откъдето можеш да си купиш влакове. А WWW-то е необятно. 99% от всички части, които съм си купил за тунинговането на колата, са ми от интернета, но не и от еВау. ;-) Така че човек ако иска да си колекционира влакове, трябва да се научи да търси навсякъде. Едно ще си вземе от Жоро, друго от Адри, трето от Липето, 4-то от еВау, 5-то от някъде другаде от Интернет .... източници на такива неща бол!
Сaprycorn:
Taka e, много редки модели се намират в ибей, понякога на изключително изгодни цени. Но, винаги това но... много често попадаме на продавачи калпазани, които учудваШто имат добър имидж (99.99%), купуваме от тях и живота ни се вгорчава оШте повече. Системата е такава, че много често не успяваме да дадем "негативен" фийтбек и така имиджа на продавача остава добър. И след нас много други хора се подлъгват. Затова много моля тези, които имат опит в ибей, пиШете тук от кой продавач сте доволни и от кой не
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия