Автор Тема: Ebay  (Прочетена 160696 пъти)

XRISTO

• Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 2447
  • Рейтинг: 12
  • НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч
Re:Ebay
« Отговор #105 -: 30 Август 2010, 08:08:37 »
Кфи са тия ценища, бре, моля другарке!!!  :lol: :lol: :lol:
Тоя сякаш продава месингови модели, а не най - евтината хоби продукция.  ;D

Апропо, имам заплетен ибей казус, та вместо да ви губя времето и да ви го обяснявам, направо на въпроса:
-В какъв срок мога да повдигна диспут за неполучена стока и въпросният срок как се брои - като работни, или като календарни дни?  :hi:
« Последна редакция: 30 Август 2010, 08:11:03 от XRISTO »

mgirginov

• КЖМ - България
  • Trade Count: (34)
  • Hero Member
  • Публикации: 1933
  • Рейтинг: 192
  • N Länderbahnen I еп. София
« Отговор #106 -: 30 Август 2010, 08:15:52 »
Срокът не бива да е по-късно от 40-тия ден след покупката, за да има технологично време за реакция от продавача и от ибей екипа. След 60-тия ден не можеш да реагираш. Броят се календарните дни.

XRISTO

• Hero Member
« Отговор #107 -: 30 Август 2010, 08:20:53 »
Значи, може и на 50 - тия?
...защото ме уведомиха, че изпращат нова пратка (старата се е изгубила, изглежда).  ::)
Коректно ще е да поизчакам една - две седмици, а първата пратка е с дата 3.08.2010.Помолих продавача да чекне като дата на изпращане днес, тъй като вероятно днес ще изпрати повторната пратка, но или не ме е разбрал, или по - късно ще го стори, или пък се прави на ударен.Пък може и да го няма като възможност.  :spiteful:

nilfe

• Trade Count: (75)
  • Hero Member
  • Публикации: 955
  • Рейтинг: 15
  • H0 Епоха 1, 2, K.P.E.V. DRG - ВАРНА
« Отговор #108 -: 30 Август 2010, 15:42:47 »
Ако си платил с ПейПал, срока е 45 календарни дни от датата на плащането. Диспута се повдига в Пайпал за да ти върнат парите. От там те информират Ибей и се започва - кой крив, кой прав, кой на булката брат. Успех.

widowmaker

• Гост
  • Trade Count: (0)
« Отговор #109 -: 30 Август 2010, 18:07:57 »
Аз се жалвах на 50-я ден, диспута си се отвори съвсем редовно, оказа се, че човека нащракал грешен номер на блока по невнимание и пратката отвисяла в друга ПС да чака някой от несъществуващ адрес да си я прибере.
Извини се.
А има над 20000 продажби...

Трябва да се комуникира с продавача, но за това се иска знаене на език...
Почти всички в Германия говорят английски, аз редовно пиша и питам - може ли пейпал, може ли до българия, може ли някоя снимка в повече, хората отговарят, повечето са коректни, все пак доста от тях основно с това си вадят хляба.
Е, с някои се стига до диспут в Пейпал, но пък диспута и в последствие клейм-а ти гарантират, че ако не си получил стоката, ти връщат парите до стотинка.
Пазарувал съм какво ли не - от окуляри на Пентакс  за телескопа по 300$ парчето до светодиоди за 2 евра...

XRISTO

• Hero Member
« Отговор #110 -: 30 Август 2010, 21:23:25 »
Ами то в случая става въпрос за това:
STARCRAFT 2 WINGS OF LIBERTY FOR PC
За синковеца.Той между другото знае английския като роден и им праска писма все едно аз си пиша на български.Само че гафът според мене най - вероятно е с нашите пощи.Търговеца, тоест търговката  :spiteful: ми пише, че проследяването е 30 паунда и ще и е по - изгодно да ми прати друг диск или да ми върне парите.Малкия настоя да поискаме друг, та затова се вкарахме във филм май, ама здраве да е.Продавачката има 100 процента рейтинг и 4000 продажби, та не вярвам за 30 - тина паунда да се прави на циганка, по - скоро причината е в доставката.  :hi:

MetroiD

• Гост
« Отговор #111 -: 01 Септември 2010, 21:36:32 »
Цитат на: XRISTO link=topic=316.msg45547#msg45547 date=1283192605
по - скоро причината е в доставката.  :hi:
Дали?... На мен една тъпа швабкиня ми се цигани за 5 евра и ми обясняваше как, видиш ли, сигурно ми го нямало името написано на вратата или пощенската кутия - и това още като живеех в Германия...  Което не е задължително да е случая при теб де, евентуално може верно да е грешен адрес - все пак едно CD/DVD с все опаковка се побира в UK еквивалента на MaxiBrief, което доставено по Royal Airmail стига до БГ за не повече от 5 дена максимум. Кажи й да провери адреса - случвало ми се е да изпращат колет от другия край на света до "мен", ама на грешен адрес. Единственото спасение беше, че пощенският код е бил правилен, а служителите в местната поща си ме знаят наизуст, та ми го бяха прикрепили към другите пратки за взимане.

XRISTO

• Hero Member
« Отговор #112 -: 01 Септември 2010, 22:36:06 »
На този адрес съм получавал и от Германия, а и няколко пъти от Англия.Винаги съм си получавал пратките навреме.Това е първият случай и съм сигурен че не се цигани жената - предложи ми да върне парите, но малкия иска играта, а и всеки на мястото на търговеца би си помислил, че съм получил пратката и се правя на луд, та да си взема и кинтите сега.  :yes:

Adrian

• Trade Count: (238)
  • Hero Member
  • Публикации: 6728
  • Рейтинг: 1096
  • Купи и ще ти олекне! DR/DB/BDZ 4-5 ep. H0 София
    • Ер Малък
« Отговор #113 -: 02 Септември 2010, 08:37:01 »
off:

ей така си джиткам STARCRAFT 2 , колега

ни ми трябва ебей , ни нищо ... но се приготви за процесор и видеокарта ;)

XRISTO

• Hero Member
« Отговор #114 -: 02 Септември 2010, 11:05:03 »
Купил съм му  двуядрен с две гиги рам и яка карта на хлапето, ама така като теб си джитка соло - за игра в сървъра с други хлапета си трябва оригиналният диск.Поне засега.  :hi:

Adrian

• Hero Member
    • Ер Малък
« Отговор #115 -: 02 Септември 2010, 11:25:08 »

Ицо , това което се опитвам да ти кажа е ,
че си купих оригиналния диск :

от магазин Пулсатор за 109 лв

И НЕ МИ ТРЯБВА ебай , професоре , като нещата се продават тук , мон ами ;)

XRISTO

• Hero Member
« Отговор #116 -: 02 Септември 2010, 15:08:50 »
Когато го поръчах, тъкмо излизаше играта и не се продаваше никъде в България.  ::)
Пък вече съм се вкарал във филма и няма как.Иначе в моето "тук" няма такава игра.София е една друга България.В Ловеч за да станеш учител в някое училище трябват връзки - заплатата е "огромна" за нашите мащаби, докато в София никой не иска да става даскал, пък и за какво, щом на магазинерките плащат същите, че и по - добри кинти даже.  :spiteful:

widowmaker

• Гост
« Отговор #117 -: 02 Септември 2010, 17:06:35 »
Що си мислиш, че всичко в София е розово, а при вас сиво-черно.
А наем 400лв за панелна гарсониера как ти се струват?

XRISTO

• Hero Member
« Отговор #118 -: 02 Септември 2010, 17:46:18 »
Ами за Софиянци си е розово - те си имат апартаменти, че и някои по няколко - от мама, тати, дядо баба....наеми...наеми...ама влизат, а не излизат от джоба.Колкото до "Софиянци", какъвто и аз мога да стана, ама не бих го направил за нищо на света, наемите са високи, ама кой ги е калесал там?!Няма работа в малките градчета? Всеки му търси колая, кой в чужбина, кой в големите градове.Някои като мене се оправят прилично и в малките градчета.Въпрос на финансова дисциплина.Е, има и доза късмет, но без късмет човек е като тиган без дръжка. :spiteful: Всеки се оправя някак си.Моята мисъл беше, че при нас, в дълбоката провинция животът се движи във съвсем друга плоскост, та и офертите, важащи за софиянци за нас не важат.Тук липсват доста от магазините, достъпни в столицата.Това SMD?! - няма магазин в който се предлага подобен зеленчук. ;D Имаме един магазин на "Елимекс" и  с това се изчерпва цялата гама от магазини за електроника.Хоби - магазин? Последният беше от татово време - "млад техник", е, не е типичен хоби - магазин , но се намираше това - онова.Та, такива ми ти работи.  :hi:

Adrian

• Hero Member
    • Ер Малък
« Отговор #119 -: 02 Септември 2010, 18:17:08 »

Христо , дай да вкараме темата в час :

много пъти ви го казвам ( имам предвид на новобранците в Бея) :

иБей е привидно евтин !!! - всъщност като сложиш чертата на пари , главоболия, нерви , време , разправии , ЗАГУБИ (!) излиза доста скъпо удоволствие . Беят е за редки , антикварни , спрени от производство неща . Той е изгоден за 'продаване' , а не за 'купуване' .

Новите неща в хобито си ги взимам от Жоро , нови продукти от областта на аудио , видео , игри , муз.инструменмти и периферии , компове , телефони - си ги взимам оттук ВЕДНАГИЧЕСКИ , без да чакам и на по-ниска цена . Като ми трябва нещо 'изчерпано' -тогава опирам до бея .

С примери ще те зария , бате Ицо !!! - не се калиткай , момче . Като чета в кви филми играеш направо се усмихвам ... ами не мога да се сдържа !

А учителските заплати са добри - доколкото знам са по20-30 учителя за място - як наплив ...