Автор Тема: Ebay  (Прочетена 160669 пъти)

Сaprycorn

• Trade Count: (52)
  • Hero Member
  • Публикации: 1774
  • Рейтинг: 134
  • НО DRG II епоха София
Re:Ebay
« Отговор #75 -: 18 Юни 2008, 02:28:04 »
Тони, сам виждаШ как те е прекарала, въпреки че си играл чрез германец. От 21 до 30 евро е наддавал един и съШт човек ( сеШтаме се кой)
 Затова, колеги, хобисти нека всеки да сподели от кого се е опарил в ибей. Вярно е, че е трудно да признае човек на глас " МЕН МЕ ПРЕКАРАХА", но нека все пак да се предпазваме един друг.

Maktub

• Гост
  • Trade Count: (0)
« Отговор #76 -: 18 Юни 2008, 04:15:37 »
Не зная за вас, но това с ибея нещо изобщо не ме блазни. Да, може да се намерят интересни неща на доста сносни цени, но ядовете ми идват в повече – само като ви чета и ми се отщява да се занимавам. А що се отнася до това, че понякога може да се намери даден модел, който вече не се произвежда, все си мисля, че рано или късно ще бъде произведен отново, и то в относително обозримо бъдеще; в противен случай – какво – идните поколения никога няма да могат да се сдобият със съответната машина? Айде де, ще има кой да даде пари, а няма да има кой да я произведе? Въпрос на повечко търпение, а междувременно винаги има други модели, които се появяват и които си струва да бъдат купени.

XRISTO

• Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 2447
  • Рейтинг: 12
  • НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч
« Отговор #77 -: 18 Юни 2008, 07:50:28 »
Цитат
Тони, сам виждаШ как те е прекарала, въпреки че си играл чрез германец. От 21 до 30 евро е наддавал един и съШт човек ( сеШтаме се кой)
...което ме навежда на мисълта:
-Дали някой не би могъл сам или чрез подставени лица сам да си помпи цената дотам,докъдето му се иска?И оттам пък друг:
-Защо,дявол да го вземе,не си я обяви като начална и каквото отгоре-добре дошло,а всички шляпат по 1 евро и натам - който е тарикат взема манги а който честен - нъцки?
« Последна редакция: 18 Юни 2008, 19:38:33 от XRISTO »

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12377
  • Рейтинг: 1338
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #78 -: 18 Юни 2008, 08:50:07 »
Цитат на: Maktub link=topic=316.msg6995#msg6995 date=1213751737
Не зная за вас, но това с ибея нещо изобщо не ме блазни. Да, може да се намерят интересни неща на доста сносни цени, но ядовете ми идват в повече – само като ви чета и ми се отщява да се занимавам. А що се отнася до това, че понякога може да се намери даден модел, който вече не се произвежда, все си мисля, че рано или късно ще бъде произведен отново, и то в относително обозримо бъдеще; в противен случай – какво – идните поколения никога няма да могат да се сдобият със съответната машина? Айде де, ще има кой да даде пари, а няма да има кой да я произведе? Въпрос на повечко търпение, а междувременно винаги има други модели, които се появяват и които си струва да бъдат купени.
Отгоре на всичко , трябва да се оправяш много добре с езика , поради което на мен пък ми се виждат мноооого графите за четене.Един път успях да си извадя всичко което може да бъде изпратено и в България ,и се получиха интересни попадения , имаше едни чудесийки в ТТ дето им оставаше един час до края ...ама кат не ми разбира канчето - само гледах.После това с опцията за България , въобще не можах да го намеря или да се сетя как го направих ... :-[
Накратко знам повече за там , от коментарите ви тук ...
Доколкото съм разбрал , всички обявяват начална цена от 1 евро заради няква комисионна...
За това съм решил като стигна до Евау -я да ползвам услугите на обещалият ми ги ( ;)) в рамките на един час (от тия търгове дето приключват) и това е...
Що трябва всичко да усложняваме така на този свят , не е ясно...
 ;D ;D ;D

misho_tabakoff

• Гост
« Отговор #79 -: 18 Юни 2008, 09:48:02 »
Цитат на: pach link=topic=316.msg7002#msg7002 date=1213768207
... За това съм решил като стигна до Евау -я да ползвам услугите на обещалият ми ги ( ;)) в рамките на един час (от тия търгове дето приключват) и това е...
Що трябва всичко да усложняваме така на този свят , не е ясно...
 ;D ;D ;D
Е па насреща сме, заповядай, ще те оправим.  ;D :D ;)

P.S. Аз досега ядове с продавачи в еВау относно влакчетата не съм имал. Само един локомотив на Адри дойде без аксесоари и продавачът изчезна яко дим, вече 3 месеца го няма никакъв в еВау. Само товарната ми гара не съм получил, и то по вина на USPS, а не на продавача.

Парил съм се един път от американец за частите ми за колата, и то дотолкова, че ме мота близо 2 месеца с доставката.
« Последна редакция: 18 Юни 2008, 10:03:33 от misho_tabakoff »

Maktub

• Гост
« Отговор #80 -: 18 Юни 2008, 13:07:50 »
Цитат на: misho_tabakoff link=topic=316.msg7011#msg7011 date=1213771682
Цитат на: pach link=topic=316.msg7002#msg7002 date=1213768207
...Що трябва всичко да усложняваме така на този свят , не е ясно...
 ;D ;D ;D
...парил съм се един път от американец за частите ми за колата, и то дотолкова, че ме мота близо 2 месеца с доставката.

Това е другата страна на нещата. Не съм наясно с възможностите да "изгори човек", ама веднъж да те думнат с 30 еавро, примерно, се получава така, че все едно следващите няколко продукта си ги купуваш на нормални цени и цялата далавера от по-ефтината покупка отива на кино. А за това защо трябва да усложняваме всичко... защото като цяло хората сме си алчни и гледаме да се прецакаме. А не би трябвало да има проблем като се обещае нещо, дори и устно да е, да се свърши както трябва. Утопийка разбира се, но Римската империя по времето на Царете и на Републикта, преди да се превърне в Империя, се е изграждала на едното ръкостискане и то много усрпешно. Ама тук ще задълбем във философията, а е рано още за бира...  :P

misho_tabakoff

• Гост
« Отговор #81 -: 18 Юни 2008, 14:25:34 »
Цитат на: toniemi link=topic=316.msg6977#msg6977 date=1213716397
Като стана дума за тази другарка от Берлин,закупих няколко вагона от нея.... Като за последният вагон,бях казал на купувача,че давам до 30 евро.Той явно ги е сложил,като автоматично потвърждава с това първоначалната цена от 17,50 евро.Какво е направила тази гад от Берлин,вижте сами,започнала е да ме товари докато е стигнала до моят лимит.Но не е натдала още 0,50 евроцента,и по този начин ме принуди да взема вагона  на 30 евро.По този начин стигам до заключението че е тя,защото ,ако му трябва на някой,той ще ме надцака с 0,50 евроцента и го взима.Или пък някой ми прави номер,да ме товари?????не знам!?Ще ви държа в течение,дали имам някакви проблеми с този продавач.Разчитам на това че,купувача си е там от Германия и може на него да не му създава ядове,както на вас.

Аз от този продавач съм купувал и никога не съм имал ядове.

От друга страна сам си се нахендрил за последния ти вагон. Търгът свършва в 20:16 на 16.06, ти си набил твоите 30.01 евра още на 11.06 в 17:44!!!!! И въпросният 7**g на 16.06 в 9:31 и през целия ден до края на търга започва бавничко и тихичко да те надцаква. И така докато стигне до 30.00. Ти не информираш продавача, за тия 30 евра - еВау залага от твое име за стоката, която искаш да купиш. Продавачът грам идея си няма ти колко си заложил като таван.

Ако беше заложил в самия край на търга, цената ти вероятно щеше да бъде 24.50 евро.  ;)

Adrian

• Trade Count: (238)
  • Hero Member
  • Публикации: 6728
  • Рейтинг: 1096
  • Купи и ще ти олекне! DR/DB/BDZ 4-5 ep. H0 София
    • Ер Малък
« Отговор #82 -: 18 Юни 2008, 15:18:27 »

Аз също съм на мнение ,че и продавачът , а камо ли друг участник , не може да знае какъв е таванът ! Грешка е дни преди края на търга да се слага таван ; този таван се очертава само с няколко залагания и е гаранция, че ще загубиш търга

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12377
  • Рейтинг: 1338
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #83 -: 18 Юни 2008, 16:49:25 »
Уаууу!То още по-сложно било... :o
Май като дойде моят ред - ще си кажа на вас кое , какаво и за колко бих го купил , пък вие ще ме пс***** до.... ;D ;D ;D
Тоест пак стигаме до моя лаф - "Няма високи цени,има цена която ти си готов да дадеш за даден модел!!!"
 ;) ;) ;) ;D

toniemi

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Публикации: 4818
  • Рейтинг: 648
  • Направи си сам и ще ти олекне! HO,Z Само БДЖ
« Отговор #84 -: 18 Юни 2008, 21:02:05 »
Цитат на: Adrian link=topic=316.msg7107#msg7107 date=1213791507

Аз също съм на мнение ,че и продавачът , а камо ли друг участник , не може да знае какъв е таванът ! Грешка е дни преди края на търга да се слага таван ; този таван се очертава само с няколко залагания и е гаранция, че ще загубиш търга
Момчета,над 70 покупки вече имам в ИБЕЯ, чрез други хора не аз,около 6000 лева са минали от там,това ми се случва за пръв път.Не ми е за тези десетина евра дето ме е цакъл този и ндивид.Просто ми е странно че не го е купил.Значи или продавачката е натдавала за да го продаде по-скъпо,или някой просто е решил да товари,заради идеята,или пък някой е решил да не дава повече от 30 евро.Съмнява ме продавачката,щото Ясен ни подсказа що за стока е.

Сaprycorn

• Hero Member
  • НО DRG II епоха София
« Отговор #85 -: 19 Юни 2008, 01:58:50 »
Ето какво ми се случи
 Преди малко повече от месец се появи един локомотив в немския ибей, продаваШе се от Италия. Аз бидвах, но след 3 дни локомотива изчезна от ибей (беШе обявен само на търг). След оШте 2 дни се появи съШтият локомотив, но от друг прадавач, пак от Италия. Пак бидвах и го спечелих. Платих го веднага, и след 3 дни, ибей ми прати съобШтение, че този продавач си е изтрил регистрацията. Добре, че плаШтането беШе през Пайпал. След 10 дни отворих диспут, след оШте 20 дни ескалирах диспута, и след оШте 5 дни Пайпал ми върна парите. Но остават няколко въпроса:
1. Как така ибей позволява след като е сложена стока за търг и вече има залози, тази стока да се "изтегли" от продавачът?
2. Как ибей позволява на продавач , който има задължения към купувач, да си изтрие акаунта?
Значи все пак ибей не е толкова съвърШен, и позволява да се промъкват моШеници :o

misho_tabakoff

• Гост
« Отговор #86 -: 19 Юни 2008, 09:25:08 »
Да, това е повод човек да се замисли .... аз затова наблягам на проучени и утвърдени продавачи. Тук сме не малко хора, затова ще отворя нова тема САМО И ЕДИНСТВЕНО със списък на такива проверени продавачи.

toniemi

• КЖМ - България
  • Hero Member
« Отговор #87 -: 22 Юни 2008, 01:15:09 »
Цитат на: toniemi link=topic=316.msg7151#msg7151 date=1213812125
Цитат на: Adrian link=topic=316.msg7107#msg7107 date=1213791507

Момчета,над 70 покупки вече имам в ИБЕЯ, чрез други хора не аз,около 6000 лева са минали от там,това ми се случва за пръв път.Не ми е за тези десетина евра дето ме е цакъл този и ндивид.Просто ми е странно че не го е купил.Значи или продавачката е натдавала за да го продаде по-скъпо,или някой просто е решил да товари,заради идеята,или пък някой е решил да не дава повече от 30 евро.Съмнява ме продавачката,щото Ясен ни подсказа що за стока е.
Пак се продава БДЖ вагон,пак същите играчи.
http://cgi.ebay.de/Sachsenmodelle-74538-Reisezugwagen-Halberst-BDZ-1-87_W0QQitemZ160250393570QQihZ006QQcategoryZ81098QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Сaprycorn

• Hero Member
  • НО DRG II епоха София
« Отговор #88 -: 22 Юни 2008, 03:57:22 »
Тони, нали ти е ясно, че този играч, или е подставено лице, или е самата modellbahnberlin

toniemi

• КЖМ - България
  • Hero Member
« Отговор #89 -: 22 Юни 2008, 08:50:06 »
Цитат на: caprycorn link=topic=316.msg7348#msg7348 date=1214096242
Тони, нали ти е ясно, че този играч, или е подставено лице, или е самата modellbahnberlin
Да ;)