Автор Тема: Филми - какво гледахте , какво препоръчвате , свързани с хобито и т.н....  (Прочетена 143440 пъти)

TheJackal

• КЖМ - България
  • Trade Count: (35)
  • Hero Member
  • Публикации: 1710
  • Рейтинг: 159
  • ТТ 1:120 III und IV Epoch DB & DR
Спокойно бре, момчета! Точно вчера, по същото време "National Geographic" излъчиха филм за "Мъглев" в Китай. Оказа се, че е правен изцяло и проектиран от немците - DB. :hi:

mitko0888

• Hero Member
  • Публикации: 2437
  • Рейтинг: 1036
  • H0, еп. I, II, III, IV, София
    • Снимките ми ...
Цитат на: pach link=topic=889.msg79181#msg79181 date=1339397185
Булсатком излъчва Дискъвъри в два формата  - обикновен цифров и  HD (високо качество).
От там ви идват разминаванията с този филм, защото двете програми са с различни програмни схеми.

И двете програми си ги има в EPG, но написаното там СПЕЦИАЛНО за National Geografic НЕ ЗА ПРЪВ ПЪТ няма нищо общо с излъчваното.  :fie:
А телевизорът ми няма нищо общо с Булсатком, така че по шопски се "зарадвах" че не само аз съм пропуснал този филм.

А това за маглев-а е старо, мисля че и в колибката го има.

liro4605

• Гост
  • Trade Count: (0)
Цитат на: XRISTO link=topic=889.msg79174#msg79174 date=1339356811
Аз също почти съм я отказал (телевизията), като цигарите.  :spiteful: Само все още ме изкушават National Geografic, History, Explorer, Discovery и Animal Planet, ама и те нещо започнаха твърде бурно да се развиват в негативна насока, та и тях ще ги отсвиря скоро, май.  :yes:

Върви натам и аз да ги откажа!Изчезнаха много от предаванията от Европа....Днес обаче един репортаж по едно от дискавъритата ме изкефи че беше сниман на фона на една швейцарска гара ;D

evrokoma

• Гост
По нацоинал географик дават за TGV  и неговото производство в предаването "мега заводи"- Алстом
Приятно гледане

TheJackal

• КЖМ - България
  • Hero Member
Тази вечер по BTV от 23:00 ще се излъчи филма "Релси":
Оригинално заглавие: Rails and Tails
Жанр: Драма
Режисьор: Алисън Истууд
Държава: САЩ, 2007 г.
Актьори: Марсия Гай Арден, Милес Хейзер, Кевин Бейкън, Еугене Бърд, Бриян Богулски, Джим Деан Карлсон, Стив Остин, Дан Фостър
Резюме: Кевин Бейкън и Марша Гей Хардън показват впечатляваща актьорска игра във вълнуващата история за хора на ръба на нервна криза на режисьора Алисън Истууд ''Релси''. Бейкън е в ролята на Том Старк – инженер, неспособен да осъзнае, че съпругата му (Хардън) е неизличимо болна. Когато след ужасяваща железопътна катастрофа едно момче остава пълен сирак, Том е този, който го взима в дома си – и малко по малко, с много усилия, се научава да общува с жена си, която обожава, и да отвори сърцето си към едно дете, което се нуждае преди всичко от топлината на истинското семейство.

Приятно гледане. :)   

mill

• Гост
Благодарско Стефане за инфото  :hi:

hristo_t

• Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 534
  • Рейтинг: 1
  • H0 - IV DR/DB Бургас
И аз благодаря за инфото Стефчо.Часът на излъчване е малко късен, но този макет от снимките  заслужава да се види.
Някой вчера гледа ли от 20:00 филма "Завръщане в бъдещето 3" и сцените със парният локомотив?
« Последна редакция: 22 Юли 2012, 08:56:15 от hristo_t »

Rizar

• Гост
И аз благодаря за инфото.  :hi: Ще го гледам задължително.  :)

BaHkaTa

• БАНКАТА
  • Administrator
  • Sr. Member
  • Публикации: 468
  • Рейтинг: 57
  • BDZ/UP/BN - София
    • Хоби Работилница
Лека корекция в заглавието на филма. Казва се "Rails & Ties" на български "Релси и траверси" но и само "Релси" става :)
За пропусналите да го гледат по телевизията могат да си го изтеглят от тук или тук. Приятно гледане  :hi:
« Последна редакция: 22 Юли 2012, 11:07:35 от BaHkaTa »

Rizar

• Гост
Хареса ли ви филма?  :)

hristo_t

• Hero Member
  • H0 - IV DR/DB Бургас
Цитат на: Rizar link=topic=889.msg80360#msg80360 date=1343033014
Хареса ли ви филма?  :)

Филма ми дойде малко тежък, но макета на човека определено ми хареса.
По едно време като видях как започна да  чупи къщичките и да удря влаковете в стената  се разсъних.

TheJackal

• КЖМ - България
  • Hero Member
То от самото начало си пише, че филма си е психологическа драма. Лично аз не си падам по този тип филми. Седях и го гледах до толкова, че да видя как е направен макета. За мен доста по детски, напомнящ ми артикулите на "MEHANO" и "PIKO" - въпрос на виждане, "американците нещо не ми се вписват в представите за хобито, може би само парните им локомотиви". Друго си казват европейските макети и начин на мислене, особено когато е "Германия" във всичките и епохи. :)

Rizar

• Гост
Цитат
По едно време като видях как започна да  чупи къщичките и да удря влаковете в стената  се разсъних.
Аз пък си помислих... нямаше никога да ги счупи за тая сцена, ако той наистина бе правел макета...  :)

Тази сцена от снимката обаче не съм я видял в филма,.... а вие?

Ivo Nedkov

• Trade Count: (16)
  • Hero Member
  • Публикации: 1175
  • Рейтинг: 180
  • HO, София
Днес по BTV от 15:30 ч ще дават френския филм "Покана за вечеря"
Главния герой в една стая в къщата си има макет,
а в коридора и в хола също има трасе, което пречи на жена му...
Гледайте го, интересен е !!!!!! :yes:  :yes:  :yes:

hristo_t

• Hero Member
  • H0 - IV DR/DB Бургас
Ей супер,, непременно ще го гледам.. Дано и детето да заспи иначе....ще го гледам на крак ;D
Благодаря за инфото!!