Клуб "Железопътен моделизъм - България" | Club railway modelling - Bulgaria > Клуб железопътен моделизъм - България | Club railway modelling - Bulgaria

Дискусия относно рекламата на клубa.

<< < (2/5) > >>

pach:

--- Цитат на: TheJackal link=topic=900.msg11644#msg11644 date=1224515483 ---Както знаем рекламата е вид приход. Само Ви намеквам, че ако отида в Бургас във всеки един по-голям магазин и кажа, че искам да поставя примерно за 10 дена макет на влакове гарантирам , че никой няма да ни откаже, защото ние не искаме финансиране а само площ, Ето каде се крие и тънкостта: децата идват гледат, татковците си спомнят за детството, а бабите и дядовците тичат в магазина само и само да спрат рева по бленуваното влакче. По този начин тръгва и алъш вериша, брушурки, химикалки, запалки и прочие. Помислете???

--- Край на цитат ---
То това добре , ама две неща за сега ни спират .
Чий макет ще поставиш в магазина?  ;D :P
И готови ли сме да посрещнем наплива от желаещи за клуба?  ;D :P
В рекламата за сега само виждам разходи за нас , и то доста големи (рекламата в радио и ТV не е евтина) а резултатите са с неясен вид.Каква ни е целта да се рекламираме на този етап?
Единствено виждам (за близкото бъдеще) ефект от рекламата - подпомагане на един от "триадата" - клуб/магазин/ и кое беше там третото.
Колкото до химикалки , запалки , тениски и тем подобни , ако са с рекламна цел , то те се подаряват.Българина не е свикнал да купува такива неща , дори и когато знае ,че парите ще са в помощ на добро дело.Справка може да ви даде и Refil - направи едни емблеми , за благородна кауза , но си купихме само тези дето , така и така събрахме пари за спонсорство , други които си купиха бяха изключително чужденци , а българите (особено на по такива постове в министерства и други държавни служби , бяха мноого разочаровани , че не им подарявахме емблемите , макар цената им да бе 7 лв - абсолютно символична в предвид разходите по производството им.
 ::)

TheJackal:
Ми именно, като станат поне десетина модулите и се оформи някакъв смислен макет, нещата могат да потръгнат. А TV и радиата, те сами кацат като мохи на мед - това да е най малкия проблем, те се чудят с какво да си пълнят ефира , така че и 2 минути репортаж, за нас е добре дошло. А нека първо да го регистрираме клуба, мисля , че всеки който е малко или много заинтересован от нас ще прави нещо за да се рекламираме. ;)

Vlado:
Аз имам уговорка с Кондаков - главният редкатор на списание "Железопътен транспорт" да му спретна една статия за Railwapassion за следващия или по-следващ брой. Разбира се, в нея няма да забравя да зачекна и темата "Национален клуб". Тъй че ето ви една реклама.  ;)

Maktub:
Реклама трябва да има, но на по-късен етап. От самосебе си се разбира, че първо трябва не просто да основем клуб и да намерим собствено помещение, но и да видим, да усетим, че клубът вече диша, едва тогава да мислим за възможност за приемане на нови членове. И то не защото в началото трябва да се "пазим" от тях, а защото първо трябва всичко в клуба "да се напасне" и едва тогава да се популяризираме.

Същевременно подлежи на въпрос какъв тип реклама трябва да използваме. Радио, ТВ, че дори и вестникарско каре ми се струват неподходящи за общо популяризиране на хоби. Това са реклами, които са насочени към огромен брой хора и са предназначени за продукти или услуги, които биха се търсили от голям брой хора и то нееднократно. Подобна реклама би имала смисъл само когато направим изложение - да поканим голямо количество хора да се порадват на красотите на нашето хоби, да разберат, че има и такова нещо. И тук трябва да се има предвид наистина, че разните телевизии може и да се заинтересуват от едно наше изложение, но ще дойдат да снимат в първия ден, вечерта ще излезе репортажът и бихме могли да очакваме повече посетители едва на втория ден, така чепървите изложения би било добре да се планират за поне два или три дни (зная, заети сме всички, аз също, но рекламен клип по телевизията ще ни изяде членския внос за пет години напред). Тук виждам ролята и на отпечатването на малки брошури с кратко инфо, с адрес, контакти, които да се раздават на посетителите в рамките на едно изложение. Пръскането на листовки по пощенски кутии също не го намирам за целесъобразно. Тук има място и рекламата по тениски, шапки и прочее.

За обща реклама, която има за цел да ни представи като цяло по-подходящи биха били рекламни карета в специализирани списания, които ще са по-евтини и ще са насочени към конкретна група от хора или т.нар. таргет-група.

Така че по отношение на рекламирането съм ЗА но при много внимателния подбор на типа и времето на различните форми за реклама

pach:

--- Цитат на: Maktub link=topic=900.msg11746#msg11746 date=1224580774 ---Реклама трябва да има, но на по-късен етап. От самосебе си се разбира, че първо трябва не просто да основем клуб и да намерим собствено помещение, но и да видим, да усетим, че клубът вече диша, едва тогава да мислим за възможност за приемане на нови членове. И то не защото в началото трябва да се "пазим" от тях, а защото първо трябва всичко в клуба "да се напасне" и едва тогава да се популяризираме.

Същевременно подлежи на въпрос какъв тип реклама трябва да използваме. Радио, ТВ, че дори и вестникарско каре ми се струват неподходящи за общо популяризиране на хоби. Това са реклами, които са насочени към огромен брой хора и са предназначени за продукти или услуги, които биха се търсили от голям брой хора и то нееднократно. Подобна реклама би имала смисъл само когато направим изложение - да поканим голямо количество хора да се порадват на красотите на нашето хоби, да разберат, че има и такова нещо. И тук трябва да се има предвид наистина, че разните телевизии може и да се заинтересуват от едно наше изложение, но ще дойдат да снимат в първия ден, вечерта ще излезе репортажът и бихме могли да очакваме повече посетители едва на втория ден, така чепървите изложения би било добре да се планират за поне два или три дни (зная, заети сме всички, аз също, но рекламен клип по телевизията ще ни изяде членския внос за пет години напред). Тук виждам ролята и на отпечатването на малки брошури с кратко инфо, с адрес, контакти, които да се раздават на посетителите в рамките на едно изложение. Пръскането на листовки по пощенски кутии също не го намирам за целесъобразно. Тук има място и рекламата по тениски, шапки и прочее.

За обща реклама, която има за цел да ни представи като цяло по-подходящи биха били рекламни карета в специализирани списания, които ще са по-евтини и ще са насочени към конкретна група от хора или т.нар. таргет-група.

Така че по отношение на рекламирането съм ЗА но при много внимателния подбор на типа и времето на различните форми за реклама

--- Край на цитат ---

Право го реди човекът....и аз мисля така... ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия