Реших да послушам Pach и вместо да "сея" въпроси тук-таме из хорските теми,които много често разводнявам и за това и много често никой не ми отговаря

,ще направя тук една тема,касаеща само моят бъдещ макет.Аз ще действам бавно,стараейки се да изясня всеки детайл и моля някои "бързаци" да ме извинят ако се проточи по-дълго проекта.Не искам да има неясноти,правене ,разваляне и повторни поръчки,както и ненужно закупен релсов материал или други неща.Като за начало - помещението.Таванска стая - ето разположението:

Формата ,на която съм се спрял е тази със синият контур (П-образната),само че ще го изтегля по-назад(към прозорчето) с цел да се отваря вратата без да се "дъни" всеки път в макета ми или да се налага да се промъквам като крадец.

Ето и едно евентуално релсово развитие,но няма нужда да казвате че е без всякакъв замисъл и идея-то се вижда с невъоръжено око.

;DЗа това и искам вашите съвети,защото относно релсовото развитие нямам никакви идеи.Само знам изискванията - 4-5 коловозна гара,някаква промишлена част,планинска гаричка (по-скоро от рода на спирка)и евентуално депо , но няма да е с кръгов обръщател,защото няма място.
Приемам всякакви съвети и забележки,които да са конструктивни(без такива от рода на "започни първо с една елипса" - просто това е единственият съвет,за който съм глух

)и ще се съобразя с тях,защото нямам кой-знае какъв опит,но за сметка на това съм сръчен и съм сигурен , че ще се получи,но не без ваша помощ,естествено.

А,забравих да спомена , че локомотивите , които ще се търкалят по макета ми ще са с дигитално управление.