Zazo,благодаря ти за труда,да ти кажа харесва ми перспективата да се намирам в средата, но както си го направил, ще трябва да си вдигам долният край, за да отварям вратата за влизане-излизане.Това не ме устройва, защото едно постоянно вдигане и сваляне означава проблем с насочването (напасването) на релсите, а и с ландшафта бих имал проблеми-ще си личи подгъва и ще стои "дървено" там, а аз съм малко перфекционист,тоест се дразня от някои неизпипани детайли.
Тони,за съжаление аз нямам четири метра,а и искам да съм със затворен контур, тоест не искам да имам "глуха" гара.Твоят е затворен, както виждам, но имаш 4 метра пространство а аз - не.

Pach,идеята ти все повече ми харесва,охлаждана единствено от опасенията, че няма да мога да се присягам лесно в дъното на макета, за да работя в далечната страна.Опасявам се обаче, че ако не приема твоят вариант ще се наложи да орежа драстично макета и да стане някакъв елементарен ринг,което,честно казано не ме въодушевлява.Ще прехвърля твоята идея в този размер и в програмката Wintrack, с която проектирам моят макет.Може да внеса някои корекции, но твоята концепция като цяло ми харесва и няма да се посвеня да я използвам дори и да ме обвини някой в плагиатство.

Колкото до макета в средата- то той би бил максимум 3.00 на 1.40 , в което според мен не бих могъл да вместя кой-знае какво разнообразно коловозно развитие(това е основната цел на макета ми), а ако го постигна, то това ще бъде с цената на глухи гари,каквито ненавиждам.