Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Трамвай-стрела тръгна в София

<< < (3/8) > >>

Best Ripper:

--- Цитат ---Тази система за безопасност е активен тип и не е възможно изключването или изолирането и по никакъв начин.
--- Край на цитат ---
Точно пък тук ти гарантирам, че най-много след 2-3 месеца тая непреодолима система ще бъде побългарена... и въпросният лост ще започне да се подпира с лакът, коляноо, задник, предник, а нищо чудно и изобщо да не се подпира... Аре бре, тая мотриса на българският инат и технически гений ли ще се опре... Как няма да може нашенскио ватмЪН от селу да си подпира празната кратуна, докато кара?! Пък и билети как ще продава с една ръка, нали има процентче от тях.. Може и да не кара, само билети ще продава...

lok45111:
Тук ще опровергая казаното. Първо, персонала, работещ на тази мотриса е съставен само от висококвалифицирани и дипломирани водачи. За сега само 4-ма ватмани от Трамвайно депо Красна Поляна имат право да я управляват. Другото, което е важно да се спомене е, че българите нямат право да пипат нищо по устройствата на мотрисата. Ослужването се извършва от хърватски специалисти. Що се касае до изолирането или изключването на тази система за безопасност - това е невъзможно по ред причини, главно, че всичко се управлява по микропроцесорен път. Що се касае до продажбата на билети, ТМК-2200 е предвиден за автоматизирано билетопродаване чрез автомати. Не случайно има надпис на кабината на водача U OVAJ TRAMVAJ, VOZAČ NE PRODAJE KARTE. В мотрис №2282 е монтирана хърватската система за таксуване, която се състои от билетни автомати, разположени по един в челната и крайната секция. При евентуално закупуване на ТМК-2200, на същите ще бъде монтирана нашата система за таксуване, която също включва автомати за продажба на билети и на водача няма да му се наложи да извършва странични дейности.

pach:
Разговарях с петима души (колеги) които по различно време са ползвали новата мотриса . И петимата бяха учудени на въпроса ми колоко твърдо вози.Всичките единодушно потвърдиха по-добрата возия от нашите трамвай , като най-често я сравняваха с возията на чешките мотриси.
Колкото до амортизацията на трасето , струва ми се , че не е подходящ аргумент ( освен ако пак има "майсторски" ръце оставени по него) тъй като в участъка от Руски паметник до мисля че  Княжево беше , трасето съвсем наскоро (в рамките на 1-2 години) бе тотално ремонтирано и подменено .Горе долу към края на тази операция се премести спирката на Пирогов и разшириха кръстовището там.
Това , че двигателите са капсуловани е достатъчно предимство пред нашите боклуци - от водата до сега те редовно дефектираха.Дано това капсуловане се запази и след евентуални текущи (или там каквито се наричат) ремонти.
 ;D

lok45111:
Аз не останах с впечатление за лоша возия. Що се касае до пътя ни, отвратителен е. Българските кочини возят десетократно по - лошо. Чешките мотриси също имат не толкова мека возия. Смятам, че ТМК-2200 е изключително добър трамвай, още повече, че в ЗАгреб съм пътувал със същия и там возията е съвсем коренна. Вероятно се сещате защо - здравият железен път.

Капсулованите ТД със сигурност ще се запазят, тъй като всякаква намеса от наша страна ще бъде считана за промяна на конструкцията и е подсъдима.

EMPEROR:
Къв е тоо ECoS дет са го плеснАли там ?  :D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия