Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Представете модел | Review a model

T2 KPEV от сет-а на Trix кат. № 21249

<< < (4/11) > >>

widowmaker:
Trix 21249 е с вграден декодер и осветление.
На роковският локомотив трябва да се прави ъгрейд в тая насока.
Аз си купих едни 3мм светодиоди от конрад с топло бяла светлина, които точно пасват на местото на крушките.
Единственото необходимо е резистор, последователно на светодиода. Свети доста по добре, но предвид геометрията на светловода за задните светлини, ще трябва да "тунинговам" "светлинният сорс" така, че да няма насочена светлина, а да свети настрани. Сещам се за един вариант, ще го пробвам на някой обикновен светодиод, пък после ще "ъпгрейдна" белия.
Все още не съм решил нещата около "аудиото", ЕСУ предлагат локсаунд 3.5 микро със звук точно за Гласкастен, но 100 евро нещо не ми се дават...

Ей такъв е бил първият вариант, все пак е бил произведен за K. Bay. Sts. B., KPEV купуват в последствие 2 броя - версията със шатун - номера 6081 и 6082, Altona (сега квартал на Хамбург):

Adrian:

Да ,ориентирах се ; не ми трябва декодер и звук , ще е 'музеен' ;)

pach:
 ;D ;D ;D ;D ;D
Ако ти такъв шедьовър сложиш на гаровият си площад , аз ще пусна брониран влак по макета ти ,  ииии... -  ...коловозите да са ти яки!!!
 ;D ;D ;D ;D ;D

-------------------
widowmaker  за светодиода пробвай най-старият начин - с огледална повърхност , която да отразява към светловода . Обикновенно това го правят и когато нямат много място за "екстри".Огледалната повърхност става от станиол и т.н.Лично аз ползвам гърба на етикетите на кока-кола от 1,5 л. (от "лайта" беше).
Лъскавината му е ненадмината  и лесно се обработва и лепи...номера е да не го пипаш по лъскавият слой с ръце , за да не се омасли .Всяко "измиване" го помътнява , и тогава по-добре ново парченце...

widowmaker:
Значи светловода е малко по инакъв - има вдлъбнатина в пластмасата, в която влиза лампата и така свети кръгово, като задната му страна е направена да връща светлината във "вярната" посока :)
Мислех да направя 90 градусова конусна дупка с диаметър 3мм в челото, така, че пъхвайки конус от станиол, да се получи ей това:

pach:
Ако това ти върши работа - защо не!?!
Имай впредвид , че въпросният конус непременно трябва да го шлайфаш преди да му сложиш станиола , защото след пробиването ще е млечно бял в следствие на обработката ...може и да стане с подходящ полир , като например с "дремел" става ако внимаваш с оборотите , и паста която не е задължителна , но тогава ти трябва търпение и време  ;) .
А така или иначе на върхът на конуса не можеш да се добереш , ще прави сянка - по-точно разсейването ще е нееоднородно , но пък тя може и да не пречи...пробвай или промени радикално системата (стига да има възможност).
 ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия