Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Представете модел | Review a model
T2 KPEV от сет-а на Trix кат. № 21249
pach:
Мда , ясно!
Схемата от горе , е за аналогово захранване , като гарантира еднороден интензитет на светене от светодиодите , независимо от регулирането на тяговото напрежение от 1-до 12/14 волта. ЛМ-ката се саморегулира чрез инстантният (или reset-) резистора който в случая е 3.3 Ома , като подавайки необходимият и ограничен до допустимият ток за светодиодите дори не се нагрява (в корпус ТО-92).
;D
widowmaker:
Тая, която съм ти начертал е и за аналогово напрежение - започва да работи когато тяговото напрежение надвиши отпушващото за светодиода - т.е. от 2.5-3В и нагоре светенето е еднородно.
Твоята схема не може да работи от 1В, светодиода (жълт примерно) се отпушва над 2.5В, т.е. ще свети, ама не от 1В, а от 2.5-3.
XRISTO:
Ето този красавец пък го купиха на безценица преди пет минутки...
Жалко, че няма как да се купуват такива, дето не ги доставят извън Германия-то и за това сигурно цените им са доста по-ниски.
pach:
--- Цитат на: widowmaker link=topic=970.msg14322#msg14322 date=1228490208 ---Тая, която съм ти начертал е и за аналогово напрежение - започва да работи когато тяговото напрежение надвиши отпушващото за светодиода - т.е. от 2.5-3В и нагоре светенето е еднородно.
Твоята схема не може да работи от 1В, светодиода (жълт примерно) се отпушва над 2.5В, т.е. ще свети, ама не от 1В, а от 2.5-3.
--- Край на цитат ---
Прав си - грешката е моя . Исках да подчертая , че светят с еднакъв интензитет независимо от входното напрежение - то е ясно че под прага на светодиодите , няма да работят... :-[
widowmaker:
Направих аз Т2-ката, малко си поиграх със задният светодиод - беше зловещо изпилен, после пак полиран, ама в крайна сметка стана.
Ще кача снимки идната седмица.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия