Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Представете модел | Review a model
T2 KPEV от сет-а на Trix кат. № 21249
CaLLlo:
--- Цитат на: widowmaker link=topic=970.msg14181#msg14181 date=1228379575 ---
--- Цитат на: CALLlO link=topic=970.msg14178#msg14178 date=1228377623 ---Само внимавай къде и как ще сложиш резисторите, за да не токнеш светодиод без него, че после смяната би била неприятна.
--- Край на цитат ---
Човече, основното ми занимание от 20 години насам е проектиране на електронни устройства и модули :)
(виж раздела за DCC)
Нали не мислиш, че ще имам проблем с едни резистори ?
;D 8)
--- Край на цитат ---
Виждам, но не става дума за принципна грешка, а за неволна. Механика си е и като се сложи капачката не се знае кое къде ще опре.
Каквото и да съм правил винаги съм се старал да е максимално дуракоустойчиво, пазейки го най-вече от себе си! ;D
widowmaker:
ще туря джейфет смд транзистори в корпус SOT-23 като генератори на ток :)
CaLLlo:
--- Цитат на: widowmaker link=topic=970.msg14196#msg14196 date=1228394317 ---... генератори на ток :)
--- Край на цитат ---
Там е истината, 2 от схемите ми са такива, дори и с биполярни транзистори ефектът е поразителен - точно онова, което би искал всеки хобист.
pach:
Тази схема върши ли ти работа!? ;)
;D
widowmaker:
Има доволно по прост вариант, но иска да си подбереш транзистори с нужният на теб максимален ток.
Пак могат да се закачат по няколко последователно. Токът през диода е максималният дрейнов ток за конкретния джейфет.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия