Освен в горепосочената статия, никъде другаде не съм срещал твърдението, че линията някога е достигала чак до Обзор, така че най-вероятно това е грешка.
Със сигурност в началото на 20-те години линията е достигала до местността "Горска барака", разположена между селата Солник, Дюлино и Господиново. Има сведения, че по-късно е достигала и до Дюлино, но засега не съм успял да намеря нещо конкретно по-въпроса.
Веднъж, връщайки се от Бургас реших да мина през района и да поогледам за някои следи от тази теснолинейка. Оказа се голяма грешка от моя страна.... Първо, минах през Дюлинския проход -
никога не правете това, освен ако смятате, че колата повече няма да ви трябва! После, след Дюлино просто си карах бавно и оглеждах край пътя. Няколко пъти спирах да зяпам и из храсталаците. Накрая, в това затънтено място, онтнякъде се намериха двама скучаещи полЮцаи с патрулка, които ме спряха и след дълго философстване ме глобиха. Оказа се, че от блеене настрани съм пропуснал да забележа един тъп знак, а те само това чакали! И най-важното - следи от теснолинейката така и не открих! Може би са по-навътре в гората. Имам съмнения, че част от трасето на сегашния (така наречен) автомобилен път между Солник и "Горска барака" е разположено върху старото трасе на теснолинейката. Но това си е само лично мое мнение, за което също няма доказателства...
Затова пък наскоро снимах това, което е останало от клона от гара Дойренци (бивша) до Деветашката пещера - част от изкопа и няколко траверси: