Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Аналогово управление | Analog Control
Постоянно осветление във вагоните
toniemi:
Затова писах че пантографа трябва да е изолиран от моторчето на лока.
Vlado:
Преди малко говорих с Юри Ботев и той се съгласи да сподели схемата си за постоянното осветление на вагони с нас. Само че това ще стане някъде другата седмица, след като се видя с него, взема материалите и ги кача тук.
:)
XRISTO:
--- Цитат ---Затова писах че пантографа трябва да е изолиран от моторчето на лока.
--- Край на цитат ---
Мда,това пропуснах да го уточня в схемата,но то се подразбира,поне за хора с елементарни технически познания,а на другите се извинявам за пропуска.Иначе два по-мощнички диода към релсите и както и да се обръща посоката за осветлението ще има минус от някоя релса.Единствено при смяната на поляритета може да се забелязва кратко премигване,което би могло да се избегне със една друга схемичка.
mill:
--- Цитат на: eurostar link=topic=100.msg382#msg382 date=1196351041 ---Аз съм толкова зле с тоците, че едва се оправям с аналоговите. Даже не смея и да си помисля за цифрово управление.
--- Край на цитат ---
Не си само ти зян с тоците ;).Като се сетя за ток,колко тряя се връзва и лудите ме хващат.Дано Владо сложи по=скоро някоя схема от Ю.Ботев,иначе ще гърмим като германски влак на сръбска територия през 2-та световна ;D ;D
Vlado:
Най-накрая взех схемите от Ботев и ще започна поетапно да ги слагам в сайта.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия