Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Аналогово управление | Analog Control
Постоянно осветление във вагоните
Voodoo:
Попитай ,че и на мен ми е любопитно...
eurostar:
Аз съм толкова зле с тоците, че едва се оправям с аналоговите. Даже не смея и да си помисля за цифрово управление. А пък някой ми каза, че било и доста по-скъпо.
Сега, аз мисля да сложа диодни лампи във вагоните, които са за 12V. Впрочем, такива ще бъдат и по целия макет. Единственото им предимство е, че не нагряват. Ако използвам схемата на Жоро със свързването с АС, тогава може ли някой да ми измисли някакво приспособление, което да намалява волтажа на изходния ток АС?
toniemi:
Няма да имаш никакъв проблем с 2 трафа.С единия си управляваш влака независимо от посоката а с другия през пантографа вземаш ток за вагоните.Единственното условие е пантографа да е напълно изолиран от локомотива.Сетих се че и токоснемането от колелата трябва да се остави да е само от релсата към която е свързана жицата на вторият траф.Като оставиш само единият ред колела на вагона да токоснемат ,повече не бива да въртиш вагона на обратно защото така и вторият трав ще подаде ток към локомотива.Може да стане доста кофти за трафовете.Въпреки че тока ще мине през крушките и не е толкова опасно."""Най-много да ти се взриви локомотива и цистерните с бензин""" ;D ;D ;D :D :D :D
XRISTO:
:unsure:
EMPEROR:
--- Цитат на: toniemi link=topic=100.msg384#msg384 date=1196355575 ---Няма да имаш никакъв проблем с 2 трафа.С единия си управляваш влака независимо от посоката а с другия през пантографа вземаш ток за вагоните.Единственното условие е пантографа да е напълно изолиран от локомотива.Сетих се че и токоснемането от колелата трябва да се остави да е само от релсата към която е свързана жицата на вторият траф.Като оставиш само единият ред колела на вагона да токоснемат ,повече не бива да въртиш вагона на обратно защото така и вторият трав ще подаде ток към локомотива.Може да стане доста кофти за трафовете.Въпреки че тока ще мине през крушките и не е толкова опасно."""Най-много да ти се взриви локомотива и цистерните с бензин""" ;D ;D ;D :D :D :D
--- Край на цитат ---
Представи си че примерно вагоните вземат ток от едната релса (примерно -)... и от пантографа (респективно +)... Ти обаче на локомотивчето му обръщаш поляритета и изведнъж + става тази релса, която за вагончето е била горепосоченият - ... Тогава нали се сещаш какво ще се случи ? :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия