Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Аналогово управление | Analog Control

Постоянно осветление във вагоните

<< < (2/11) > >>

EMPEROR:
И аз в бързината написах глупост, тъй като поляритета на трафа за лока се сменя в зависимост от посоката... Това ОПРЕДЕЛЕНО ще създаде проблем на другия траф. Тъй като той ще е с "фиксиран" поляритет.

Жоро... много добре знаем, че в нашата мила родна държава, нещата не са такива каквтито трябва да са. Не се знае кой контакт, към кой ел. възел е... а това само по себе си допринася за различна НУЛА... Иначе казано НУЛА различно от НУЛА ;) ... За експеримент... Пусни си в едната стая компютъра... в друга Телевизора... Пусни коаксиален кабел от ТВаута към ТВ тунера и ще бие ток... в повечето случаи... Причината е в "различната" НУЛА на всяка верига...

Жоро:
Това ми е пределно ясно, изпитал съм го на живо. Тук говорим за два отделни трафа с по един прост грец. Къде е масата в цялата картинка и какво значение има тя, на кой кръг ще се включат трафовете?

EMPEROR:
Добре, съгласих се, тука наистина няма маса. Не са трифазни тез трафове.

eurostar конкретно по случая обаче няма да стане с двата трафа, тъй като поляритета се мени в зависимост от посоката на движение на локомотива, а другия траф остава с постоянен поляритет.
При дигиталното управление проблема е решен. Ако имаш възможност преориентирай се натам.

Adrian:
Аве за к'во ви е осветление - оставете хората да спят !  ;D

Vlado:
При един от разговорите ми с Юри Ботев по хоби теми той ми спомена мимоходом, че "а знаеш ли, че може да се направи така, та вагоните да светят постоянно дори и при аналогово управление, като се използва контактната мрежа". Не разбрах как, а и не се детайлизирахме, но мога да го питам!
:)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия