Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

PIKO спрямо другите

<< < (20/23) > >>

IKAR:
Няма да вземам участие в разправията, но искам да спомена нещо, за което никой до сега не се е сетил. Един комшия имаше огромен, така да се каже стартов комплект на Пико в мащаб Н0, разположен фабрично в цял куфар, на два етажа - отгоре подвижният състав, а отдолу - релсите и сградите. Подвижният състав се състоеше от пътническа композиция, теглена от двуосен БР80, четири "мечтовоза", но в пълно, не бебешко изпълнение, с надписи и прозорци и един от онези двуосни пътнически вагони тип "Дрезден" с полузатворените крайни платформи. Втората композиция - товарна, се състоеше пък от четири еднотипни открити двуосни вагона за въглища, една двуосна платформа и една четириосна - контейнеровоз, със сиви контейнери. Теглеше се от двуосен електрически локомотив Е69, зелен. В комплекта бяха включени и още един такъв локомотив, но кафяв, вероятно за маневри, плюс четириосен дизелов червен с бял кант БР 110. Всичко си имаше съответните "легла" в пластмасовия "горен етаж". На "долния" етаж на куфара имаше огромен брой различни видове прави, криви, леви и десни стрелки, кръстачки, заедно със схема за създаване на макет. Трансформаторът беше някакъв по-стар модел, предшественик на FZ1, но с максимално напрежение 9 волта и изходи за стрелки. Бяха включени още фабрично сглобени модели на контролна кула, перон и жилищен блок. Комплектът е купен някъде през 1968-а или 1969-та г. от Пловдивския пролетен "ширпотреб" панаир. Може би скоро след това е спрян от производство, защото в едновремския каталог, предоставен от Венци, вече липсва. Сега не знам някой да предлага такива огромни стартови комплекти, в които да си има всичко, а от теб да се иска да добавиш само още сгради и да оформиш ландшафта самостоятелно.

gregary:
Я да поизтупам темата...
Няка някой от електричарите, токаджиите да дискурира плюсовете и минусите на PIKO SmartControl Basis
,

спрямо ... z21 на Roco

Best Ripper:
Гриша, така на приказки, теория и сравнение нищо няма да се направи. Трябва да се пробват реално и двете, за да се направи точно изказване. Ако някой е купил вече пиковската, може да се направи едно сравнение с роковската /която вече я имат поне няколко души тук/.

P.S. urko, за теб по-силни и повече лекарства тая година! И под вода по-надълбоко да ги поемаш, че да не вдигаш прах и мръсотия!  :bad:

pach:
 Само на няколко месеца е, обаче май и за Green Cargo минава...
https://youtu.be/X5mir4t3sw4
Въобще много приятно разположение на детайлите вътре,
но високоговорителя не съм сигурен дали е удачно да е едностранно разположен!?
https://youtu.be/wdpGxe074Zg
Интересно решение на дешифратора или...!?
 ;D

Ivo Nedkov:
Това локомотивче  Diesellok G6 съм го загледал още щом излезна в каталога.

Харесва ми как е направено.
Може да се каже, че е малкото братче на G1700.
Ето го G1700 в моята колекция:

48 - G1700 - 06 by ivosn

----

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия