ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! > Правила, препоръки и указания за правилна експлоатация на форума | Rules, suggestions and leads for correct exploatation of the forum
Писане на други езици
XRISTO:
Аз съм "за" отделна секция и по възможност да мога да огранича писаното в нея с цел да не се вижда в "непрочетени публикации", защото не знам езици и съответно не желая да се мъча с такива теми.Ако ме интересува какво творят румънци, германци и други народности сродни души ще отворя техните моделистки сайтове и ще се нагледам на картинки. ::)
Best Ripper:
Лично аз нямам грижи с английския и руския, но ще се съобразя с останалите в случая, които не знаят чужди езици... Според мен, за да не убиваме желанието на иностранците да пишат и споделят, мисля, че най-добре ще да бъде при одобряване на регистрация да им се обяснява, че в този сайт ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да си превеждат нещата с помощта на Гугуле транслатора /или някой друг он-лайн такъв/. Ако въпреки това той не го направи, то модератор да може да му преведе нещата 1-2 пъти и да го предупреди на ЛС, че прави нарушение. Ако въпросният отказва да се съобрази с това - да получи един цитрус за награда. Примерно в сайта със субтитрите имаме доста проблеми със недодялани заявки за преводи, от които нищо не се разбира... Въпреки многократните обяснения, написаното в правила, специална тема за оформяне на заявка по правилата и т.н., винаги има юнаци, дето си пишат как им дойде. Поради големия брой такива свободни съчинения започнахме директно при първо нарушение заключване на темата и отнемане правото за публикуване във форума за 7-10 дни, за второ - 1 месец, при трето - директно банан без право за обжалване... Така че ето и една идея за лечение...
XRISTO:
--- Цитат на: Best Ripper link=topic=1091.msg15119#msg15119 date=1229363205 ---Лично аз нямам грижи с английския и руския, но ще се съобразя с останалите в случая, които не знаят чужди езици... Според мен, за да не убиваме желанието на иностранците да пишат и споделят, мисля, че най-добре ще да бъде при одобряване на регистрация да им се обяснява, че в този сайт ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да си превеждат нещата с помощта на Гугуле транслатора /или някой друг он-лайн такъв/. Ако въпреки това той не го направи, то модератор да може да му преведе нещата 1-2 пъти и да го предупреди на ЛС, че прави нарушение. Ако въпросният отказва да се съобрази с това - да получи един цитрус за награда. Примерно в сайта със субтитрите имаме доста проблеми със недодялани заявки за преводи, от които нищо не се разбира... Въпреки многократните обяснения, написаното в правила, специална тема за оформяне на заявка по правилата и т.н., винаги има юнаци, дето си пишат как им дойде. Поради големия брой такива свободни съчинения започнахме директно при първо нарушение заключване на темата и отнемане правото за публикуване във форума за 7-10 дни, за второ - 1 месец, при трето - директно банан без право за обжалване... Така че ето и една идея за лечение...
--- Край на цитат ---
Е-е-е-е, няма нужда да бъдем груби, няма нищо лошо чужденци да се интересуват от сайта ни, нека си пишат на какъвто си искат език (няма да вземат български да учат,я! ;D ;D ;D), ама да си имат секция за тази цел и да има начин такива като мене,които не чаткат чужди езици да могат да заключват подобни теми за себе си, тоест всичко писано по тях да не излиза сред "непрочетени публикации".
pach:
--- Цитат на: XRISTO link=topic=1091.msg15122#msg15122 date=1229368905 ---Е-е-е-е, няма нужда да бъдем груби, няма нищо лошо чужденци да се интересуват от сайта ни, нека си пишат на какъвто си искат език (няма да вземат български да учат,я! ;D ;D ;D), ама да си имат секция за тази цел и да има начин такива като мене,които не чаткат чужди езици да могат да заключват подобни теми за себе си, тоест всичко писано по тях да не излиза сред "непрочетени публикации".
--- Край на цитат ---
...това си е твоето виждане по въпроса , то мързела не мори , а само мъчи ;D ;D ;D , не че на мен се отдават езиците , но при съвременните технологии , май не ти се занимава просто , щото не си много наясно понякога каква ценна информация ще пропускаш (само понякога...).
;D ;D ;D
zazo:
Аз съм на мнение, че трябва да бъдем любезни с хората от чужбина, особено със съседите. В продължение на години бяхме почти изолирани едни от други, а всъщност ако нещата вървят като хората не би трябвало да е далеч времето, дето ще си ходим на гости през ден. Тази нетърпимост към съседните народи, която ни е насаждана с години трябва категорично да остане в миналото.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия