ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! > Правила, препоръки и указания за правилна експлоатация на форума | Rules, suggestions and leads for correct exploatation of the forum
Писане на други езици
EMPEROR:
Никой не говори за нетърпимост, напротив - аз лично много се радвам, че си имаме хора и от други държави във форума, но къде ще му излезне края, ако всеки пише на родния си език? Ако знае български да пише на него, ако не има общоприет език - английски... в краен случай немски (макар аз лично да не знам и бъкел немски). В крайна сметка аз или ти, ако се регистрираме в немски или полски форум и започнем да си пишем на български там, дали мислиш, че ще го толерират, ще ни се радват и ще ни гледат като писани яйца? За това става на въпрос в темата, а не дали ще има или не чужденци.
Което пък ме навежда на мисълта, че е хубаво и правилата на форума да ги преведем на английски... и евентуално немски...
zazo:
За езика хем е така хем не е. Ако човека говори някой от сродните на българския езици, сръбски например не бих настоявал да пише на английски. В случая с румънския или друг недотам разбираем език, всеки от международните езици би свършил работа. Затова си мисля, че е хубаво да има международна секция във форума, но да може да се пише не само на английски, а и на немски, френски, руски...
EMPEROR:
Това, което аз съм виждал по другите форуми е International част, в която обаче се пише само и единствено на английски. То иначе голямо мазало ще стане там и пак никой с никой няма да се разбира вътре... а нали това е идеята на тази международна част от форума... в нея всички чужденци да се разбират... ама ако всеки си пише на родния език пак всеки сам ще си говори...
pach:
Именно , именно - толерантност , взаимопомощ , доверие , ХОБИ...
Впрочем румънеца е толково подробен (вчера май направи десет страници в оная тема) и може да бъде за пример при нас , как макар и проформа (щото не е технически подробно) се прави ревю на направеното от него , се оказа че търси помощ при гласуване за неговата снимка , която ако стане снимка на месеца , ще му дадат награда от 100 евро , което обещава да вложи в довършване на макета си.При това твърди че е нещо инвалид и тия сто евро ще са му добре дошли за хобито.
Някой ден може и ние да пораснем (като в оная реклама - "...аз като стана голям.." ;D ;D ;D) и ние да си спретваме някакви конкурси по хобито ни....
Лъче , вчера за пръв път си кликнах на английската версия на сайта , и умрях от смях , щото първото което ми се отвори , бе снимката на "тъмен балкански субект" , (колегата Борисов да не се обижда , ама не се е обръснал ;D ;D ;D) който си "врътка" макета с червена фуражка...
;D ;D ;D ;D ;D
...та тая секция на сайта май е доста празна всъщност!?!?! ;)
Като пример:
Zazo румънският все пак е франкофонски език , та нещо се прихваща , и в гугъла го има ... а на мен миналата седмица ми се разгони фамилията да "прочета" 80 (осемдесет) архивирани страници от един унгарски форум , на тоя език и гугъла няма преводач , и пак нищо не отбирам от екеш-шмекереш , но си струваше , защото си намерих ценни снимки , чертежи и информация...
Лъчо не може ли да се направи така - чужда регистрация (според АйПи-то ;)) да чете във всички теми , но да може да пише само в англоезичната тема или раздел, като това му е нагледно обяснено при регистрирането ...и готово , а пък Христо като се дразни , може да си прочита всички непрочетени теми които го интересуват , а останалите след това минават в общия куп с бутон "маркирай като прочетени" дето си го имаме във форума и готово - къв е проблема ???.
Та така де...
;D ;D ;D
EMPEROR:
За съжаление този форум е доста ограничен от към възможности... както казах и преди не е лесна работа да се намери подходящ за конкретните цели, гъвкав и функционален и в същото време безплатен. :( Но и това ще стане... не е лошо като идея... всъщност може пък и да може да стане и за този форум, че ми хрумна една идея, но първо трябва да направя новият раздел... Когато имам възможност ще поръчкам да видя, че сега ми е бръмнала главата на работа... преди празниците винаги е некЪФ ужас, некЪФ ад...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия