Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Модели на български подвижен състав

<< < (45/151) > >>

gregary:
Разликата доколкото знам м/у пощенски и багажен е че пощата няма преходни врати между вагоните,а багажния има.Идеята е пощата да е независима от останалита композиция,пък и сигурно е собственост на Б.Пощи,а не на БДЖ. Ако бъркам ме поправете. :yes:

KRAKOMOBILA:

--- Цитат на: KRAKOMOBILA link=topic=110.msg67472#msg67472 date=1321376126 ---В Багажните има огромно помещение за багаж и две купета за персонал и бригадата на влака, докато в пощенските има много отделения и освен да превозват поща и багаж можеха да се обработват и различни колети и пратки и директно от тях да се разпращат и по други направления - сиреч подвижна пощенска станция. Обаче към този момент пощите силно намаляха - в момента тече тяхното нарязване пред депо Надежда - там са останали около 6.

--- Край на цитат ---
Това са разликите във вътрешното обзавеждане - отвън нямат нищо общо. Има и пощи които са преработени от багажни вагони - ама те са си наша измишльотина и не са оригинални. Оригиналните ги доставиха втора ръка от Германия.

pach:
 За последно аз разпращах 1/2 камион скъпа стока през 2006-та. Евтино, сигурно и лесно. От пикапите с предварително декларирано ценообразуващо тегло направо във вагона на гара  Горна баня. Единствено условие - до обяд. Плащане на касата. Разпределяха пратката ми на  Централна гара и на другия ден всичко е по 12-те филиални градове. Недостатък - изпращане и получаване само на гарите, което при организирани хора не е проблем. За "нестандартни" пакети и сандъци, при цени по-ниски от пощенските е перфектно!!!

widowmaker:

--- Цитат на: KRAKOMOBILA link=topic=110.msg67472#msg67472 date=1321376126 ---В Багажните има огромно помещение за багаж и две купета за персонал и бригадата на влака, докато в пощенските има много отделения и освен да превозват поща и багаж можеха да се обработват и различни колети и пратки и директно от тях да се разпращат и по други направления - сиреч подвижна пощенска станция. Обаче към този момент пощите силно намаляха - в момента тече тяхното нарязване пред депо Надежда - там са останали около 6.

--- Край на цитат ---

Именно това е била причината пощенските вагони в Прусия да са били задължително "оберлихт".
Понеже са се обработвали пратки по време на пътуването, служителите са имали нужда от добро осветление.

daddy_g:
Здрасти на всички
Нужна ми е малко информация - интересува ме кой номер по RAL системата се водят зелените вагони на БДЖ
Ако съм объркал темата моля модераторите да преместят поста

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия