Автор Тема: Табели за локомотиви БДЖ  (Прочетена 116497 пъти)

novobranec

• Гост
  • Trade Count: (0)
Re:Табели за локомотиви
« Отговор #150 -: 08 Март 2009, 20:52:41 »
Сигурно е за него, ама помня ли... То като ти минават толкова неща през ръцете иди че запомни всичко.
И так изглежда добре, ама и на чаркове хич не беше лош. Ще взема да му кажа да направи един небоядисан.
Мерси за линка, винаги съм се чудил що е толкова хубав тоя човек, а пък то щото скромността го краси! Ще го скъсам от майтап следващия път като ми се появи. То и аз отдавна съм постигнал единствената истинска любов на тоя свят, тоест обичам най-много себе си, ама и аз не се изпускам толкова. Само се майтапя бе, да не се засегне някой. Ама не мога да се въздържа като чета работи от рода на ей това:
"Авторът се е справил блестящо с моделирането ..." и т.н. Блестящо, ама после го е боядисал!  :spiteful:
Или:
"Моделът носи със себе си чертите на една изключително прецизна работа и тънко познаване на железопътната техника от страна на автора".  :clapping:
Сигурен съм, че сам си го е писал! Ама ще ми дойде той и тогава...  :pleasantry:
Дано само и Астра-Т хвали - ако не чак така, то и 1/10 от горния ентусиазъм стига.

zazo

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Публикации: 2049
  • Рейтинг: 263
« Отговор #151 -: 09 Март 2009, 12:57:32 »
Крилото за съжаление се оказа, че го нямам в никакъв графичен формат, иначе става въпрос за следното:

А герба е този:

Него ще ти го пратя на пощата в по-голям размер.

novobranec

• Гост
« Отговор #152 -: 09 Март 2009, 13:39:32 »
Zazo, за герба не си давай зор - мисля че го имам тука на едно CD с корелски клипартове. Само ме светни за размера в НО, може и приблизително. Ама нали се сещаш, че това нещо като се намали трябва и графиката да се опрости, та не знам какво ще остане.
За крилатото търкало не бери гайле - и от тая снимка ще го гепиме. Ако я имаш по-голяма, още по-добре. Ако не и тая ще свърши работа.
И понеже съм си новобранец, пак ще си позволя тъп въпрос. Тия гербове къде са ги слагали, че нямам никакъв спомен?

zazo

• КЖМ - България
  • Hero Member
« Отговор #153 -: 09 Март 2009, 14:18:46 »
На всички локове отстрани го е имало герба.

lubomir

• Гост
« Отговор #154 -: 09 Март 2009, 14:49:39 »
Аз такъв герб на моя машина не турям независимо че я е имало в действителност. Не ща да я загрозявам въобще. Виж ако някой изнамери царския съм съгласен да го лепна!

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5620
  • Рейтинг: 659
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #155 -: 09 Март 2009, 15:23:16 »
Това е изцяло индивидуален въпрос на избор! Който както и каквото иска ще слага на моделите си. Аз например съм много стриктен и слагам само според сегашните стандарти, zazo - отпреди години, ти - друго и т.н., и т.н.

zazo

• КЖМ - България
  • Hero Member
« Отговор #156 -: 09 Март 2009, 15:47:14 »
Разбирам те напълно и мен не ме гони някаква соц носталгия, но не можем да избягаме от миналото си.

CaLLlo

• Trade Count: (13)
  • Hero Member
  • Публикации: 2604
  • Рейтинг: 202
  • Dampf Ep.1&2 bis ÜK
« Отговор #157 -: 09 Март 2009, 16:31:26 »
Онзи горе за по-кратко го наричайте герб-значка ... толкоз е стилизиран, че нищо не е останало от него ...
както и да го погледнеш стои зле дори и на локомотивите ...

В сила е от 10-я конгрес на БКП - 1971 г. есента и предполагам мигом по-късно е цъфнал и по локовете ...

Преди него е бил малко по-добре изглеждащия по-стар, пак соц, но все пак герб ... от месинг:

zazo

• КЖМ - България
  • Hero Member
« Отговор #158 -: 09 Март 2009, 17:54:20 »
Размера като нищо ще излезе и по-малко, та ако искаш го зарежи засега, то аз съм единствения желаещ. Иначе мен ме урежда и нещо съвсем сиволично, при такъв размер.

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #159 -: 12 Март 2009, 12:05:30 »
Ilfile, я кажи, друже, до къде я докара с табелите? Че една сурдия народ протрива доволно ръце само при мисълта, че скоро ще украси с тях съкровените си модели (е ли па я!)?

novobranec

• Гост
« Отговор #160 -: 12 Март 2009, 16:52:23 »
Отговарям според както сте на опашката:
1. Де гиди кротко де, Владо. Работи се по въпроса. Нема да останете на сухо, не бойте се.
2. Получих си файла с декалите, ама нема да стане. Поради много причини, нямам време да изреждам сега. Най-важната обаче е, че в тая скапана държава не може да се намери желатинова хартия за декали, поне в разумно количество. Само веднъж преди много години ми предложиха такова нещо представителите на една немска фирма. Минималното количество беше 1 палет, смятайте го ако искате в квадратура. Щех да си лепя декали на всеки километър оттук до края на света и обратно няколко пъти. Другото е, че такива дребни неща се правят на тампон, коментарите по въпроса ги има някъде тука. Скъпичко ще се върже ми се струва.
Ха стига ви толкоз, че имам много мераклии за табели (в мащаб 1:1)

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #161 -: 12 Март 2009, 16:54:21 »
:)

Gervasii

• КЖМ - България
  • Trade Count: (1)
  • Hero Member
  • Публикации: 1733
  • Рейтинг: 40
  • НО DRG IIb епоха София
« Отговор #162 -: 12 Март 2009, 16:59:03 »
 :yes:

Adrian

• Trade Count: (238)
  • Hero Member
  • Публикации: 6728
  • Рейтинг: 1096
  • Купи и ще ти олекне! DR/DB/BDZ 4-5 ep. H0 София
    • Ер Малък
« Отговор #163 -: 12 Март 2009, 17:19:08 »

изкл.мъдри мнения - посл.2 имам предВид  :good:

novobranec

• Гост
« Отговор #164 -: 12 Март 2009, 22:11:21 »
Язък, че ме повишихте, на ви сега пак новобрански въпроси:
Владо, има едни табелки 6.38 х 1.38 мм (напр. "06 016.0") - сигурен ли е размера? Нещо малко непропорционални ми се видят, та затова питам.
И още нещо - едни са разделени с точка, други - с тире, трети - с празен интервал. Така ли е? Така ги правих, ама чак сега се сетих да питам, щото съм си тъпичък от дете.
То не е фатално (само за вас обаче!), щото и без друго това не го пускам без проверка не на тенеке, а даже и на филм. Ама да не ми се отвори на мене в един момент още толкова работа, че такива си ги имам достатъчно всеки ден, питай ме само днеска колко ми бяха и някои още са и в момента! Нищо, че нормалните хора отдавна са дръпнали вече смукача, що па да не си побачкам пак кажи-речи цяла нощ за таблото "Те са наша гордост"? (това определено не е камък във вашата градина)
Иначе нещата са почти готови, ако смятате и летящото колело да се ецва сега ("сега" = филм вторник, тенеке сряда), моля ДАЙТЕ МИ НАЙ-НАКРАЯ поне само РАЗМЕРИТЕ в мащаб НО! Ще го правя по снимката тука, то се е видяло.