Автор Тема: Табели за локомотиви БДЖ  (Прочетена 119770 пъти)

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5627
  • Рейтинг: 660
  • Красотата е в детайла!
Re:Табели за локомотиви
« Отговор #165 -: 12 Март 2009, 23:36:11 »
Цитат на: ilfil link=topic=1102.msg21001#msg21001 date=1236888681
Язък, че ме повишихте, на ви сега пак новобрански въпроси:
1. Владо, има едни табелки 6.38 х 1.38 мм (напр. "06 016.0") - сигурен ли е размера? Нещо малко непропорционални ми се видят, та затова питам.
2. И още нещо - едни са разделени с точка, други - с тире, трети - с празен интервал. Така ли е? Така ги правих, ама чак сега се сетих да питам, щото съм си тъпичък от дете.
3. Иначе нещата са почти готови, ако смятате и летящото колело да се ецва сега ("сега" = филм вторник, тенеке сряда), моля ДАЙТЕ МИ НАЙ-НАКРАЯ поне само РАЗМЕРИТЕ в мащаб НО! Ще го правя по снимката тука, то се е видяло.
Тъй, да отговоря на въпросите:
По т. 1 - размерът на табелите от вида 06 016.0 е 6,38х1,72 (НЕ 1,38)!!! Буквите са високи 1,38 (големите) и 0,86 (малката). Така че внимавай!!! Много е важно размерите на всички табели да са точно тези, които съм посочил (оразмерил) на приложените към списъците картинки!
По т. 2 следвай отново картинките приложени към списъците - там където е тире Е ТИРЕ, пауза - ПАУЗА, точка - ТОЧКА! Например табелата от вида 06 016.0 е с пауза между 06 и 016 и с точка между 016 и 0. Табелата от вида 06-16 е с тире между 06 и 16, а табелата от вида 03.01 е с точка между 03 и 01. И това да се спазва ВЪВ ВСИЧКИ СЛУЧАИ!
По т. 3 ако искаш и ако другите са съгласни, махни по 20 бройки от малкото и голямото БДЖ крило и направи 40 бройки крило с колело. Размерите на крилото с колело са като тези на малкото БДЖ крило.
И искам отново да те помоля да намерим начин и да видим табелите докато са все още на файл, за да може, ако има грешки, да ги коригираме на време, а не после да се чудим кой крив и кой прав по тенекето! О.К.?
« Последна редакция: 12 Март 2009, 23:40:48 от Vlado »

novobranec

• Гост
  • Trade Count: (0)
« Отговор #166 -: 13 Март 2009, 00:48:22 »
Take it easy, дето викат отворковцте в оная държава. В добри ръце си и не бери гайле за тия неща, виж какво писах преди малко: "това не го пускам без проверка не на тенеке, а даже и на филм".
Нещо нета взе пак да се скапва, та не мога да ти покажа какво смятам да ти пратя за проверка. Нещата ще се експортират в JPEG формат, за да съм сигурен, че ще се отворят навсякъде, дето се вика и с отварячка за бира  :yes:
Обаче тъпият Photobucket към десетина пъти ми рапортува "Upload failed for BDZ tabeli.jpg with error: A network error caused your upload to fail. Please try your upload again." и просто вече се отказах от again.
Ще го постна утре, ако даде Господ жица.
За сгрешения размер просто си знаех, намирисваше ми. То щеше да го хванеш сигурно и по-късно, ама от това не ми става по-леко. Така че внимавайте и си оглеждайте добре нещата - да не стане "три пъти го резАх и още е късо", че на моя гъз се пише после! То и на вашия, щото работата се плаща. Не забравяйте никога, че без пари е само сиренето в капана и то за втората мишка!  :yes:
Ха лека ви нощ сега, че се скапах днеска. Утре - пак на спявка.

novobranec

• Гост
« Отговор #167 -: 13 Март 2009, 02:29:27 »
Ква лека нощ бе, братче, то дърт вампир сън лови ли го по пълнолуние?
Владо, мани майтапа, ама току-що видях още нещо на снимките. То се е видело, че май много неща ще се преправят, ама давай да питам навреме. Та какво виждам на снимките:
1. На някои табели с цифри, отделени с точка, има кант (напр. 47.05), а на немския чертеж (или е нашенски на немски?) на табелата на 03.01 няма кант. И понеже отдавна на чертежи не вярвам, а само на очите си, това го разбирам като табели с кант за всичките номера, отделени с точки.
2. На табелата на 04-50 няма кант. Това го разбирам като табели без кант за всички табели с номера, отделени с тире.
Моля потвърди горното или ми тегли майната.
3. По въпроса с кантовете на табелите "депо" - там е ясно, описано си е във файла. Обаче има едно голямо НО (не хаш-о, а нашенско "но"). Вие хубаво сте ми наслагали и размерите на буквите там, ама ще трябва да клекнете на компромис.
Най-много ме развесели височината на малките букви на чертежа на табела депо "София", която в 1/87 абсолютно верно е 0,46 мм, или казано на наш език 460 микрона.
Тука има два варианта:
1. Табела с надпис с немащабни букви, на която пише "София" (примерно)
2. Табела с мащабни букви, които са се стопили в машината и на която в левия край има мъгляв контур, донякъде напомнящ буквата "С".
То е ясно какво ще решите, ама го искам потвърдено черно на бяло! :spiteful:
Междувремемно "Фотокофата" ли се оправи или скоростта - не знам, ама все пак успя да го качи тоя файл от цели 46К само за някакви си 3 минути и нещо. Та ето как ще ги видиш нещата скоро, тука е само парче. Пиши устройва ли те (резолюцията е 600 dpi):

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #168 -: 13 Март 2009, 09:25:58 »
Ilfil-е, мамин златен, САМО табелите посочени с кант ще са с кант и НИКОИ други! Или с други думи ВСИЧКИ табели са БЕЗ кант с изключение на посочените ДЕПОВСКИ табели и то само ПОСОЧЕНИТЕ! Останалите деповски също са без кант! Do you understand me?!  :clapping: :spiteful:

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #169 -: 13 Март 2009, 15:51:49 »
Цитат: За Владо: Roger! Всичко е без контур освен изрично споменатото. Така ли да ти ги пращам на preview или да дам на Павката разпечатка? Все ми е тая (ама на него може да не му е!)

Можеш да ми ги пратиш на preview и едновременно да дадеш на Павката разпечатка! Даже най-добре е така!
Имейлът ми е: vlakol@gmail.com
« Последна редакция: 13 Март 2009, 15:54:28 от Vlado »

novobranec

• Гост
« Отговор #170 -: 13 Март 2009, 17:08:10 »
Мъ де го е пратил, оно е ясно - у космосо, дека? А оно оттамо надето фане!
Владо, не си оставяй така смело мейла, бе човек! Не ти ли писна от златни ролекси, големи пениси и разни такива? Дано скоро им свият сармите на тия измекяри - чу се некъде из мрежата, че в Щатите вече били осъдили първия спамаджия. На 9 месеца увеличение на пениса  :sarcastic:

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #171 -: 13 Март 2009, 17:17:15 »
Пускай preview-то и не плашьойся! Аз ще се боря со забе и нокти със спамаджиите! ;)

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12384
  • Рейтинг: 1340
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #172 -: 13 Март 2009, 17:19:43 »
 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Там не е страшното с Владовият имейл , ами ще наградят първия спамаджия който влезне и остави писмо, е Владо го види и отвори!
 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :pleasantry: :pleasantry: :pleasantry:

Adrian

• Trade Count: (238)
  • Hero Member
  • Публикации: 6731
  • Рейтинг: 1098
  • Купи и ще ти олекне! DR/DB/BDZ 4-5 ep. H0 София
    • Ер Малък
« Отговор #173 -: 13 Март 2009, 17:24:05 »

Оф , направо ме заболя глава от тая тема ...нищо съществено от 10 поста насам - що не си чатите на друго място  :angry:

novobranec

• Гост
« Отговор #174 -: 13 Март 2009, 18:34:16 »
Адри, надявам се че нямаш мене предвид с това "нищо съществено", щото десетина поста от твоя назад има неща, дето не за мене, а за вас са съществени.
По принцип отдавна за другите неща съм престанал "да разсъждавам върху заповед" - каквото прати клиента, това му се прави. Да е гледал какво праща! Та най-лесното беше да му изтупкам на Гервасий стотина пилета с удължени краченца и да му прибера парите. Това ли са ти размерите, байно? Ха цален сега, бите.
Ама не. Вие сте друго нещо, щото сте от същата кръвна група като мене. Затова се опитвам тука максимално да си изчистя нещата, за да няма недоволни (то винаги има, ама за да са по-малко поне). Ако нещо моето разпитване и коментари, както и нагледния материал (който си губя времето да чертая, еспортирам, ъплодвам другаде и пастирам тука) не ви устройват, кажете. Правя го тука, за да не си мислите че има нещо скрито, а и евентуално ако видите някое недоглеждане да се намесите навреме. Но ако все пак това ви дразни, не си мълчете. Казах ви какъв е начинът - прави се това, което сте дали без повече разпитване и разправии и точка. Ама що са с кант, що са без кант - не ме интересува. Вместо да си губя времето с вас заради чистата спортна тръпка, мога през това време да свърша и нещо друго. Който се интересува какво и за колко - направете си справка колко струва векторизация на лого, например. А това се прави за около 10 - 15 минути, тоест докато го пишех това можеше да изкарам някоя пара на теория.
Така че моля, ако имате възражения, споделете ги и ме разкарайте оттука ако искате. Имам с какво друго да се занимавам, не ме мислете.
А за майтапите от време на време - то без тях не става. Да не сме на конгрес, че да изнасяме доклади тука? И, доколкото знам, тоя форум не се чете под строй. Който не му харесва, да не чете. Или да се разходи до аптеката за аналгин.

Adrian

• Trade Count: (238)
  • Hero Member
  • Публикации: 6731
  • Рейтинг: 1098
  • Купи и ще ти олекне! DR/DB/BDZ 4-5 ep. H0 София
    • Ер Малък
« Отговор #175 -: 13 Март 2009, 18:40:16 »

Да , взех аналгин , не ми обръщайте внимание - извинявам се !
Наздраве ! :drinks:

това
ми е по-интересно
« Последна редакция: 13 Март 2009, 18:44:00 от Adrian »

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #176 -: 13 Март 2009, 19:57:56 »
Ilfil, шегата настрана-придържай се строго към размерите и всичко ще е точно! И табелите без кант, освен ако не е изрично посочено да се слага според приложените списъци! И когато си готов, прати файла на мен и Павката, като след най-много ден-два (според служебната ни и извънслужебна (женска) натовареност) ще ти кажем ако имаме забележки, ти коригираш и после тенекийстваме, че е го народа-гладен, жаден за тенеке... (ханъм или Iron Maiden на турски)  ;) айде спирам да пиша, че почнах пак с простотийките...  :drinks:

novobranec

• Гост
« Отговор #177 -: 13 Март 2009, 20:01:35 »
Владо, не се тръшкай, рАботи се по въпроса. 
Гервасий, за орела и на мене така ми се струва - определено така е по в пропорции, ама ще се занимавам с тебе малко по-късно, че сега баш фъкам некакви табели за некакво БДЖ.
Ще го видиш резултата туканка.

novobranec

• Гост
« Отговор #178 -: 13 Март 2009, 21:19:05 »
Владо, виж си пощата - току-що ти я напълних с табели.

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #179 -: 13 Март 2009, 22:26:24 »
Ей сегинка! Благодаря! :)