Ква лека нощ бе, братче, то дърт вампир сън лови ли го по пълнолуние?
Владо, мани майтапа, ама току-що видях още нещо на снимките. То се е видело, че май много неща ще се преправят, ама давай да питам навреме. Та какво виждам на снимките:
1. На някои табели с цифри, отделени с точка, има кант (напр. 47.05), а на немския чертеж (или е нашенски на немски?) на табелата на 03.01 няма кант. И понеже отдавна на чертежи не вярвам, а само на очите си, това го разбирам като табели с кант за всичките номера, отделени с точки.
2. На табелата на 04-50 няма кант. Това го разбирам като табели без кант за всички табели с номера, отделени с тире.
Моля потвърди горното или ми тегли майната.3. По въпроса с кантовете на табелите "депо" - там е ясно, описано си е във файла. Обаче има едно голямо НО (не хаш-о, а нашенско "но"). Вие хубаво сте ми наслагали и размерите на буквите там, ама ще трябва да клекнете на компромис.
Най-много ме развесели височината на малките букви на чертежа на табела депо "София", която в 1/87 абсолютно верно е 0,46 мм, или казано на наш език 460 микрона.
Тука има два варианта:
1. Табела с надпис с
немащабни букви, на която пише "София" (примерно)
2. Табела с мащабни букви, които са се стопили в машината и на която в левия край има мъгляв контур, донякъде напомнящ буквата "С".
То е ясно какво ще решите, ама го искам потвърдено черно на бяло!

Междувремемно "Фотокофата" ли се оправи или скоростта - не знам, ама все пак успя да го качи тоя файл от цели 46К само за някакви си 3 минути и нещо. Та ето как ще ги видиш нещата скоро, тука е само парче. Пиши устройва ли те (резолюцията е 600 dpi):