Автор Тема: Табели за локомотиви БДЖ  (Прочетена 116507 пъти)

zazo

• КЖМ - България
  • Trade Count: (0)
  • Hero Member
  • Публикации: 2049
  • Рейтинг: 263
Re:Табели за локомотиви БДЖ
« Отговор #195 -: 16 Март 2009, 09:27:59 »
Цитат на: ilfil link=topic=1102.msg21161#msg21161 date=1237134022
Zazo, не ме карай да се смея! ....

Предполагам че е така, затова като му дойде ред викам нещо съвсем опростено и стилизирано, колкото да намеква, ясно ми е, че нито ще има лъв, нито три житни класа.

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12377
  • Рейтинг: 1338
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #196 -: 16 Март 2009, 09:54:08 »
Лъв ако нема то кво остана ??? ;) :pleasantry:

novobranec

• Гост
« Отговор #197 -: 16 Март 2009, 19:17:41 »
Владо, имаш поща!

novobranec

• Гост
« Отговор #198 -: 17 Март 2009, 01:53:08 »
Пак имаш поща, бе Владо!
Забравих да те предупредя, ама нищо - казвам ти го тука, нека и другите да гледат. Не обръщай внимание на дебелината на буквите, аз си знам защо съм го направил. В окончателен вид нещата ще изглеждат горе-долу така:

Както всички виждат, шрифта на БДЖ-то си е грозен като оригинала. Шрифтът на номера не е същия, но това едва ли ще бие на очи в реалния размер след като машината позаглади нещата. А и това е единствения начин да се чете изобщо нещо с тия малки размери. За съжаление понякога компромиси се налагат не само в брака, а и в хобито!

Владо, аз поне смятам, че съм готов. Огледай още веднъж нещата, след това ги дай и на някой друг да ги огледа и казвай какво ще става оттук нататък.

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5620
  • Рейтинг: 659
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #199 -: 17 Март 2009, 11:20:18 »
Ilfile, май сме готови за бой! Взимай чука и длетото и се залавяй с дялкането на табелите! Те са големи като размер, няма да те затруднят...  :spiteful:  :pleasantry: Дано след три луни са готови!  :pleasantry: Аз ще чакам във вигвама и ще пуша лулата на мира!  ;) Аз казах! Хау!  O0
п.п. Ще те помоля само отново да провериш заявените бройки на всеки един вид табела и това е. Другото надълго и широко коментирахме.
« Последна редакция: 17 Март 2009, 11:28:48 от Vlado »

novobranec

• Гост
« Отговор #200 -: 17 Март 2009, 15:34:38 »
Де не варкай де! За истинския бой още е рано, още сме на учения! Дотука на филма нещата с пробите изглеждат така:
1. Номерата, БДЖ-тата и др. едрини се четат нормално, макар и малки.
2. Депата се четат трудно, щото съм кьорав, ама с лупа всичко си е на мястото и се чете. Оттук натаък зависи от машината какво ще стане.
3. На Zazo герба е доста малък, ама с лупа се види и лъв, и петолъчка. Лъвът прилича малко на омацана котка, ама нали затова са проби - ще му обръсна половината косми вътре, дано другото остане като контур поне малко да прилича на лъв. За съжаление папура отстрани е почти изчезнал (което се и предполагаше) и със сигурност на тенекето няма да излезе. Това ще го мислиме после, като видя готовия герб.
4. Колкото и да ви е мъчно, най-хубави са пиленцата на дуета Герваско-Гьоринг. За тях поен отсега мога да гарантирам, че ще станат трепец!
Като станат пробите, ще ги дам на Павката да си ги эгледкате.

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #201 -: 17 Март 2009, 16:42:28 »
Давай!  :blind:

novobranec

• Гост
« Отговор #202 -: 19 Март 2009, 13:49:24 »
Кво се умълчехте, бря?
Пробите са готови и отдавна (от сутринта) са у Павката.
Кво стана, както и ще ги видите скоро:
1. Точно според очакванията най добре се представи групата 2Г (Герваско & Райхсмаршал Гьоринг). Знам, че те са отсвирени в друга тема, но за мене темата е "проби" и затова остават тука, щото са на едно парче тенекия. Горните да се приготвят много да черпят. Оставих си два орела да ги чифтосам за евентуално размножаване, ако има поръчка. Последната дума я нямам нито аз, нито дебелия Херман.
2. Табелите с номерата са добре

novobranec

• Гост
« Отговор #203 -: 19 Март 2009, 13:59:51 »
Пърдон, моля, от вълнение стъпих на някакъв клавиш и горното отиде без да е довършено. Та:
2. Табелите с номерата са си добре, както беше според прогнозите.
3. За емблемите на БДЖ няма какво да ви се обяснява - трябва да си ги видите. Според мене са идеални.
4. Табелите с депата, колкото и потресаващо да звучи, се четат (но само с лупа)! И кантовете са баш май каквито Владо ги сънуваше. По-тънки са от косъм, но ГИ ИМА! Не вярвам аз, мълчи и стадиона. Честно - и аз дето съм в играта от толкова години не вярвах че ще станат така добре.
5. Лошите новини за Zazo се потвърждават. Ще си ги види сам пробите - има всичко освен папура отстрани. Даже и петолъчката "се чете" почти като петолъчка. На тоя герб му се пише още една проба - оправил съм житните класове и животното е обръснато под мишниците за прегледност. Мисля, че тоя път ще стане.
И като тръгнете да си гледате пробите, осигурете си бижутерска лупа - не се майтапя. Без нея на табелите на депата нищо няма да видите. Повтарям - бижутерска, с увеличение най-малко 7:1. Нашата тука е 10:1 и нямаме проблеми с тоя шрифт, но и 7:1 е достатъчна според мене. Тия, дето ги продават по оптиките, филателиите и битаците, както и намерените в "Зрънчо" с играчка не вършат работа.
Толкоз засега. Нещата са в Павката, тоест топката е във вашето наказателно поле.

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #204 -: 19 Март 2009, 14:06:12 »
"Меша първи, втори, трети... меша вратаря, меша вратата и продължава да меша..."  :prankster:

А сега сериозно: още довечера ще взема нещата от Павката и след кратко... едногодишно мислене ще си кажа тежката дума! :)

Gervasii

• КЖМ - България
  • Trade Count: (1)
  • Hero Member
  • Публикации: 1733
  • Рейтинг: 40
  • НО DRG IIb епоха София
« Отговор #205 -: 19 Март 2009, 14:10:36 »
Цитат на: ilfil link=topic=1102.msg21494#msg21494 date=1237463364
Кво се умълчехте, бря?
Пробите са готови и отдавна (от сутринта) са у Павката.
Кво стана, както и ще ги видите скоро:
1. Точно според очакванията най добре се представи групата 2Г (Герваско & Райхсмаршал Гьоринг). Знам, че те са отсвирени в друга тема, но за мене темата е "проби" и затова остават тука, щото са на едно парче тенекия. Горните да се приготвят много да черпят. Оставих си два орела да ги чифтосам за евентуално размножаване, ако има поръчка. Последната дума я нямам нито аз, нито дебелия Херман.
2. Табелите с номерата са добре

кръстник трябва да почерпя - "групата 2Г (Герваско & Райхсмаршал Гьоринг)"

lubomir

• Гост
« Отговор #206 -: 19 Март 2009, 14:26:05 »
А нашия царски герб дали ще стане или е прекалено "пищен" за да излезе в НО?

pavel75

• КЖМ - България
  • Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 1817
  • Рейтинг: 264
  • HO; IV и V; BDZ, BG; София
« Отговор #207 -: 19 Март 2009, 14:44:26 »
Цитат на: lubomir link=topic=1102.msg21500#msg21500 date=1237465565
А нашия царски герб дали ще стане или е прекалено "пищен" за да излезе в НО?
Предлагам първо да видите как става другия - соц герба и тогава да се хвърляме на царския герб. Ще бъде мъка оцветяването. Поне според мен

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #208 -: 19 Март 2009, 14:49:31 »
В следващата поръчка към нашия приятел ilfil ще включим и царски, републикански и т.н. гербове и символи, включително табели на производители и изобщо всичко, от което имаме нужда. Ама нека първо приключим тая, а?! Ей я, види й се края! Скоро ще си имаме мили родни табелчици... ;)

lubomir

• Гост
« Отговор #209 -: 19 Март 2009, 15:01:06 »
ок,
що е време се е пред нас!