Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout
Как да реша проблема с ръждата?
Best Ripper:
Старото пико-вско "П"...
toniemi:
Относно старите Пиковски релси,с които са ми всички макети в НО,за подобряването им правя следното:Първо,преди да направя някой макет,нареждам фигурата на земята,след това прибирам излишните релси.Второ,разглобявам фигурата и тъй като релсите ми са втора употреба,пристъпвам към отремонтирането им.В какво се състои рециклирането?!
Първо поставям релсата на равна повърхност на нивото на очите,обърната с траверсите нагоре и я изправям идеално.След това оправям ушичките,които държат релсите към траверсите(разчеквам ги с отверка) и ги почуквам отгоре,по този начин релсата се уплътнява по траверсите и не дрънка като я пуснеш на масата ;DТрето действие е поправка на гнездата на свръзка на релсите.Там обикновенно се наблюдава разчекване на отворите,с помоща на клещички,те трябва да възвърнат правоъгълната си форма.И четвърто действие е поправка на прастинките,които влизат в отворите.Те трябва да бъдат изправени по посока на релсата,като същевременно трябва да имат характерните малки чупки,които служат за контактуване в страниците на отворчетата.
След такова рециклиране и поставяне на макета,не съм имал загуба на ток.Въпреки това,под макета пускам инсталация която през метър е вързана за релсите,това е двойно осигуряване.
Пия Миринда-портокал от 2 литра ;D
Voodoo:
Правя същото като toniemi само,че меря с уреда и правя спойки ако някъде няма връзка. Разбира се и аз имам няколко места по макета от където идва ток. Също ползвам "П" профилен път, с малки изключения. ( един от коловозите ми е в "Т" профил - за него важат същите правила )
Adrian:
Ето как процедирам и аз :
1. сортирам всички прави 1/1 , 1/3 , 2/3 ; криви 880 и 760 съответно 1/1 , 1/3 , 2/3 ; ръчни стрелки ; автоматични ; и т.н.
2. слагам им една прилична цена
3. и ги продавам/подарявам на приятели
с печалбата правя малък банкет за тесен кръг самодиви, за да не си спомням на сутринта за ужасът, наречен П-профил на Пико
pach:
Брях мааааму , а аз си купих от Адри "П" -профил , но си е в идеално състояние....
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия